A zsarolóprogramok jobban teljesítettek tavaly, idén pedig hasítani fognak

ransomwareAz elmúlt év a zsarolóprogramok éve volt. Ha egy mobil megfertőződik ezzel a típusú vírussal, a rosszindulatú alkalmazás blokkolja az eszközt egy felugró ablakkal, amelyben megjelenik egy üzenet arról, hogy a felhasználó illegális tevékenységet követett el. Annak érdekében, hogy feloldja a készüléket, a felhasználónak 12 és 100 dollár közötti váltságdíjat kell fizetnie. A mobil Kaspersky Lab termékek azon felhasználóinak, akiket zsarolóprogram-támadás ért, 1,1 százalékról 3,8 százalékra nőtt az aránya 2014 és 2015 között. 156 országban regisztráltak támadásokat, a legtöbbet Oroszországban, Németországban és Kazahsztánban.

A Trojan-Ransom.AndroidOS vírus és annak módosítása, a Trojan-Ransom.AndroidOS.Small.o Oroszországban és Kazahsztánban volt a legaktívabb. A Small.o volt a legelterjedtebb a Kaspersky által észlelt összes mobil zsarolóprogram között az elmúlt évben. A zsarolóvírus-változatok száma a 3,5-szeresére növekedett, ez pedig azt igazolja, hogy a csalók egyre több lehetőséget látnak a felhasználók zsarolásában. 2016-ban valószínűleg nőni fog a rosszindulatú programok összetettsége és változatainak a száma, és a hackerek további régiókra terjesztik ki a tevékenységüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Optimalizálták a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications

pén márc 4 , 2016
Elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 12 Service Pack 1 verzióra épülő SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications rendszer — jelentette be a gyártó magyarországi képviselete. A megoldást kifejezetten SAP termékek futtatására optimalizálták, ezért a speciális operációsrendszer-módosításoknak köszönhetően kiemelkedően jó teljesítményt nyújt, továbbá nagy rendelkezésre állást biztosít, és integrált […]

És még ez is...