A Xiaomi felkerült a listára

XiaomiA Xiaomi, a világ egyik vezető mobilgyártója egyike lett a Forbes által megnevezett 50, ESG tekintetében legjobban teljesítő kínai nagyvállalatnak a China ESG 50 listáján.

A Forbes a Xiaomi környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás, és a korszerű vállalatirányítás terén elért eredményeit ismerte el a besorolással. A Forbes az ENSZ fenntarthatósági célkitűzéseiben (SDG) megfogalmazott kritériumokat vette figyelembe a lista összeállításakor. A Xiaomi 2018 óta teszi közzé saját éves ESG jelentését és csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásához. A vállalat a termékei teljes életciklusán keresztül törekszik a környezetre gyakorolt hatás csökkentésére, így például az okostelefonjai borítását BASF Haptex® anyagból készíti, amely egy alacsony szén-dioxid-kibocsátással együtt járó, oldószermentes poliuretán (PU) alapanyag, amelynek előállítása során húsz százalékkal kevesebb energiára, tizenöt százalékkal kevesebb vízre van szükség, és húsz százalékkal kevesebb üvegházhatású gáz szabadul fel, mint a szintetikus bőr gyártása közben. A Xiaomi mindemellett hangsúlyt fektet a fogyasztók személyes adatainak védelmére és a kiberbiztonságra. Az Android platformot alkalmazó gyártók közül elsőként, a Xiaomi tavaly tett közzé átláthatósági jelentést az adatkezeléséről és az általa használt kiberbiztonsági megoldásokról.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az LG csatlakozik a Home Connectivity Alliance-hez

hét aug 29 , 2022
Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy csatlakozott a Home Connectivity Alliance-hez (HCA). A 2022-ben alapított, számos intelligens otthoni megoldásokat gyártó céget tömörítő szövetség célja, hogy biztonságos és egymással kompatibilis eszközökből álló, összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát hozzon létre. Az LG mellett mintegy 13 globális márka, köztük a Samsung, az Arçelik, az Electrolux, a […]
LG electronics