A Xerox a jövő városát építi

smartcityA napokban hároméves együttműködési megállapodást kötött a Xerox és a Michigani Egyetem Közlekedéskutatási Intézete, amelynek célja, hogy együtt keressék a városi mobilitás jövőbeni megoldásait. A program azt is szolgálja, hogy közös erővel feltérképezzék és bővítsék azokat az információs, kommunikációs és tranzakció-alapú folyamatokat, amelyek a közlekedést teszik még gördülékenyebbé, komfortosabbá és nem utolsósorban biztonságosabbá.

Mindezen túl, a bevont szakértők arra is keresik a választ, hogyan csökkenthető világszerte az energiafogyasztás, a széndioxid-kibocsátás, illetve ezzel párhuzamosan hogyan javítható az életminőség a városokban. A Xerox vizsgálatainak a fókuszában a mobilkommunikációs és az autóipari fejlesztések integrációja áll. Ennek része többek közt az is, hogy az autósok könnyebben találjanak szabad parkolóhelyet, illetve a lehető legegyszerűbben tegyenek eleget az útdíj-fizetési kötelezettségeknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az okosszemüveg reményt nyújthat azoknak, akik szinte vakok

csü jún 19 , 2014
Okosszemüveggel láthatnak újra azok, akiknek rohamosan gyengül a szemük, vagy szinte teljesen elvesztették a látásukat. Az oxfordi kutatók találmánya a szemüveg lencséjére vetíti a környező tárgyak képét, ezzel megkönnyíti viselői mindennapi életét. Az Oxfordi Egyetem tudósai ugyanis olyan okosszemüveget dolgoztak ki, amely a megmaradt látást erősíti fel. A szemüveget speciálisan […]

Friss, ropogós