A WikiLeaks szerint a CIA az új Apple-számítógépeket is képes feltörni

A WikiLeaks kiszivárogtató portál csütörtökön újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek szerint a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) képes feltörni a legújabb típusú Apple-számítógépeket is.

A WikiLeaks legújabb információiról az amerikai jobboldal vezető hírportálja számolt be. A Breitbart Newsról érdemes tudni, hogy gyakran az “alternatív igazságot” közvetíti az olvasóinak. A nyilvánosságra hozott dokumentumok a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) azon különböző módszereiről számolnak be, amelyekkel a hírszerzés rátelepszik az Apple számítógépeire, s olyan állandó vírussal “fertőzi meg” a gépet, amely akkor is a rendszerben marad, ha az operációs rendszert újratelepítik.

A WikiLeaks szerint a CIA az Apple számítógépeire és új okostelefonjaira is alkalmazza ezt az úgynevezett Embedded Development Branch (EDB) programot. A dokumentumok szerint a hírszerzés 2012-ben arra is kidolgozott egy programot, hogy hogyan hatoljon be a MAC-számítógépekbe és laptopokba akkor, ha a víruselhárító program “visszadob” minden támadási kísérletet. Ezt a programot “Sonic Screwdriver” néven tartják számon a CIA berkein belül dolgozó szakemberek. A Központi Hírszerző Ügynökség eddig nem ismerte el a dokumentumokban nyilvánosságra hozott állításokat, de informatikai szakértők szerint a WikiLeaks adatai hitelt érdemlőek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vesztett a Vodafone

hét márc 27 , 2017
Pert nyert a Vodafone Zrt. ellen a Közbeszerzési Döntőbizottság, a jogerős ítélet szerint megalapozott és jogszerű volt a hivatal döntése a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2016 nyarán kiírt, állami mobilszolgáltatásra vonatkozó közbeszerzési eljárásáról – közölte a Közbeszerzési Hatóság. A Vodafone korábban azért fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDB), mert a […]
Bíróság

Friss, ropogós