A vonalas telefon vesszőfutása tovább folytatódik

1

telefonTavaly novemberben a teljes hangcsatorna-számon belül a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 937 ezer (az előző hónapban 970 ezer), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 849 ezer (az előző hónapban 840 ezer), míg az ip-alapú hangcsatornák száma 1,232 millióra nőtt az előző havi 1,202-ről. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke 3,079 millió 2015. november végén. A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve a legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 54,3 százalékot jelent. Második helyen a UPC áll 16,5 százalékkal, a harmadik az Invitel 12,6 százalékkal, majd a Digi 10,7 százalékkal következik a sorban. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik — áll az NMHH jelentésében.

Novemberben a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 30,62 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 65,25 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 132 millió, ip-alapon pedig 227 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 119 perc volt. 2015. november végéig az előfizetők – a szolgáltató váltást megkönnyítő – számhordozhatóság keretében összesen 766 ezer földrajzi számot hordoztak.

One thought on “A vonalas telefon vesszőfutása tovább folytatódik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Khmm... hang váratlan helyekről

vas jan 10 , 2016
A Samsung Electronics bemutatta legújabb audio termékpalettáját. Az elsőként egy Dolby Atmos technológiával felszerelt különleges Soundbart, valamint a vezeték nélküli Audio 360 sorozat legújabb darabjait mutatta be a társaság. A Samsung új HW-K950-es Soundbarja a vállalat első Dolby Atmos technológiát alkalmazó, valamint az iparág első két Dolby Atmos képes, vezeték […]
Samsung