A volt miniszterelnök lett a távközlési hatóság elnöke Romániában

A román távközlési hatóság (ANCOM) elnökévé választották a kétkamarás román parlament keddi együttes ülésén Sorin Grindeanu volt miniszterelnököt. A tisztségre csak politikailag független szakembert jelölhetett Mihai Tudose miniszterelnök: Grindeanu azáltal vált “alkalmassá” az ANCOM elnökségére, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) kizárta a soraiból, amikor nem volt hajlandó lemondani a miniszterelnöki tisztségről azt követően, hogy a pártvezetés megvonta tőle a politikai bizalmat. A korábban kiközösített politikusnak felajánlott tisztségből a román elemzők arra következtetnek, hogy Grindeanut “rehabilitálta” a PSD, azaz Liviu Dragnea pártelnök megbocsátott neki.

Grindeanu a temesvári tudományegyetem matematika szakán szerzett informatikusi képesítése és a Ponta-kormányban szerzett csaknem egyéves távközlési miniszteri tapasztalata tette alkalmassá arra, hogy a több mint hárommilliárd eurós távközlési piac tevékenységét szabályozó hatóságot vezesse.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

"Érdekesen" harcolna a bosszúpornó ellen a Facebook

szo nov 11 , 2017
Az úgynevezett bosszúpornó – vagyis, ha valaki egy régebbi házi szexvideóját felteszi a világhálóra, hogy elégtételt vegyen egykori partnerén – megakadályozását célzó új fejlesztést tesztel a Facebook – írta a BBC News. Az Ausztráliában tesztelt fejlesztés lényege, hogy a felhasználók elküldhetik maguknak a saját meztelen képeiket, amelyek “ujjlenyomatát” a Facebook […]
sexting

Friss, ropogós