A Vodafone rugalmas: engedi a távmunkát a telefonos ügyfélszolgálaton

ÜgyfélszolgálatA Vodafone Magyarország a telefonos ügyfélszolgálaton dolgozóknak júliustól lehetővé teszi a távmunkát hosszú távon is – közölte a kommunikációs társaság.

A közleményben rámutatnak arra, hogy a koronavírus-járvány világszerte munkavállalók millióit kényszerítette otthoni munkavégzésre, a Vodafone Magyarország fővárosi irodáiban a teljes munkatársi állománya számára március közepén elrendelte az otthoni munkavégzést, ami nem okozott fennakadást a vállalatnál, hiszen ügymenetükben a home office évek óta napi rutint jelent. A július elejétől kezdődő szakaszban a telefonos ügyfélszolgálaton dolgozók ötven százalékának lesz elérhető a folyamatos otthoni munkavégzés, amit a szolgáltató a későbbiekben szeretne bővíteni. Hozzáteszik, hogy a járvány mellett a dolgozói igények is indokolták az ügyfélszolgálati munkarend átalakítását, egy felmérés szerint a munkatársak közel háromnegyede hosszú távon is élne a távmunka lehetőségével. A társaság szerint a távmunka a dolgozónak és a munkáltatónak is előnyös: a munkatársak időt és pénzt spórolnak a munkahelyre történő utazás kiesésével, a cég számára pedig az irodába járás megszűnésével lehetőség nyílik olyan munkavállalók bevonzására, akiknek ez korábban problémát jelentett. Nem beszélve arról, hogy a távmunka optimalizálja az irodahely kihasználtságát: költségek egy részét ugyanis a családi kasszákat fogja terhelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem vicc: Palkovics német családi vállalkozásokkal erősítené Magyarországot

vas júl 12 , 2020
Tovább kell erősíteni a német gazdaság gerincét alkotó családi vállalkozások magyarországi jelenlétét, és tanulni kell tőlük – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A német családi vállalkozások jelentőségét mutatja, hogy a Németországban dolgozó emberek több mint ötven százalékának adnak munkát, és a vállalati szféra bevételének több mint negyven százalékát […]
Palkovics László

Friss, ropogós