A Vodafone perli a GVH-t

vodafoneNem ért egyet a Vodafone a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabott bírsággal, a döntés miatt bírósághoz fordul – közölte az MTI megkeresérére a Vodafone sajtóosztálya pénteken. A GVH arról tájékoztatott pénteken, hogy 125 millió forintos bírságot szabott ki a Vodafone-ra a cég jogsértő reklámkampánya miatt. A versenyhivatal azt állapította meg, hogy a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. 2013 második felében jogsértő összehasonlító reklámokat tett közzé, egyúttal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a “Legek Hálózata” kampányával.

Egyes hirdetések azt az üzenetet közvetítették a fogyasztóknak, hogy a Vodafone rendelkezik a legjobb, leggyorsabb adathálózattal, és ezek mint összehasonlító reklámok jogsértőek. A mobilinternet sajátosságai (adatátviteli technológia, hálózati leterheltség, környezeti viszonyok) miatt nem lehet a hálózatok sebességét jogszerűen, tárgyilagosan összehasonlítani – hangsúlyozta a GVH.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megtalálták az első áldozatokat

szo nov 15 , 2014
Több, mint négy év telt azóta, hogy felfedezték az egyik legkifinomultabb és legveszélyesebb rosszindulatú programot, a Stuxnet férget, amelyet az első kiberfegyverként tartanak számon, de máig rengeteg rejtély övezi. Az első és legfontosabb kérdés az, hogy vajon mi lehetett a konkrét célja a Stuxnet működésének? Miután a Kaspersky Lab kutatói […]
vírus

Friss, ropogós