A Vodafone-díjas Rakun 660 kg szeméttől mentette meg a bolygót

Rakun ételhordóA Rakun rendszer másfél évvel ezelőtti megalakulása óta 12 650 doboz egyszer használatos élelmiszertároló edénytől mentette meg a bolygót.

A Rakun Box közösség tagjai az egyszer használatos dobozok helyett RAKUN dobozokban kérhetik ételeiket a partneréttermekben. A vállalat ezért arra ösztönzi az embereket, hogy a környezettudatos élelmiszer-csomagolási megoldások mellett döntsenek, ugyanis akár 500 évig is eltarthat egy-egy műanyag doboz lebomlása. A projektet a tavalyi Vodafone Digital Awards versenyen is elismerték, a Vodafone Alapítvány által 2018-ban indított digitális innovációs pályázaton. A Rakun Kft. megoldása a Vodafone dolgozóinak különdíját nyerte el. Mint akkor kifejtették, a Vodafone munkatársai által megszavazott fenntarthatósági projekt összhangban volt a cég céljaival, és a Vodafone szakmai segítségével a jövőben még sikeresebb lehet.

A Rakun Box közösség célja, hogy az vendéglátóiparban használt egyszer használatos csomagolóanyagok helyett a körforgásos gazdaságnak megfelelő hulladékmentes élelmiszer-csomagoló rendszert vezessenek be. A Rakun dobozok rozsdamentes acélból készülnek, cseppmentesen záródnak, és ami a legjobb: több ezerszer újratölthetők. Hab a tortán, hogy a vendégek bármelyik közösséghez kötődő étteremben használhatják. (A teljes képhez hozzátartozik, hogy a rozsdamentes dobozokat minden egyes felhasználás és leadás után alaposan elmosogatják, fertőtlenítik, ami ugyancsak erősen terheli a környezetet. A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre a diákok is beszállhatnak a hamisított termékek elleni küzdelembe

szo jún 11 , 2022
Kreatív pályázattal igyekszik bevonni a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) a 16-25 éves középiskolásokat és egyetemistákat az illegális forrásból származó termékek elleni küzdelembe. A Hamisítás Elleni Világnap alkalmából “Az eredeti az igazi!” kreatív pályázaton a 16-25 év közötti jelentkezők plakát vagy videó készítésével indulhatnak. A pályázók három kategóriában nevezhetnek, az […]
Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke

Friss, ropogós