A világ elájult a demenciakutatást segítő játéktól

Sea-Hero-Quest-appKilenc díjat nyert a Sea Hero Quest elnevezésű, demenciakutatást segítő mobiljáték a Cannes-i Nemzetközi Kreativitási Fesztiválon. A fesztiválon a játék egy arany, öt ezüst és három bronz Oroszlán-díjat érdemelt ki. A Sea Hero Quest a Deutsche Telekom és a Saatchi & Saatchi legújabb kampányának a tárgya — közölte a vállalat az MTI-vel.

A mindössze pár héttel ezelőtti megjelenés óta a játék letöltéseinek száma elérte az 1,6 milliót. A mezőnyben a magyarok több mint 130 ezer letöltéssel közvetlenül az Amerikai Egyesült Államok után állnak, nagyjából egy szinten Nagy Britanniával. A közösen elért játékidő több mint harminc évet tesz ki, ezzel 4500 évet is meghaladó hasonló jellegű laboratóriumi kutatás eredményeit sikerült létrehozni. Az emberek térbeli tájékozódásáról végzett korábbi vizsgálatok ugyanis legfeljebb hatszáz résztvevővel folytak, ezért a saját területén ez az adattömeg minden korábbit felülmúl.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Öldöklő versenyben nyert a Delta Systems

sze jún 29 , 2016
Delta Systems Kft. nyerte a Fővárosi Vízművek Zrt. asztali számítógépek és monitorok beszerzésére kiírt tenderét. A beszerzés keretében a megrendelő hetven darab általános és tíz darab professzionális személyi számítógép, kilencven darab 21 collos és tíz darab 24 collos monitor beszerzésére írta ki a pályázatot. A szerződés eredetileg becsült összértéke, 17,87 […]

És még ez is...