A vezető informatikusok fejlesztenék az utánpótlást

Fritsch Róbert MVISZA hazai informatikai, azon belül is gazdaságinformatikus és az informatikai vezetői utánpótlás fejlesztése, illetve a szakma és tudományterület elismertségének növelése és népszerűsítése érdekében írt alá együttműködési megállapodást a Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége. A két szervezet közötti együttműködésnek már évtizedes hagyománya van. „A gyorsan változó informatikai területen kiemelten fontos, hogy hallgatóinknak – alap-, mester- vagy akár a vezetőképzés területén – naprakész gyakorlati ismereteket, jó példákat és vállalati gyakorlatokat mutathassunk meg. Ez az együttműködés biztosítja a gyakorló szakemberek aktívabb bevonását mind az oktatási folyamatokba, mind pedig a kutatási együttműködésekbe” – mondta a megállapodásról Fehér Péter, a Corvinus Egyetem szakirányú továbbképzésekért és executive programokért felelős dékánja.

A gazdaságinformatikus alap- és mesterszakokon olyan szakembereket képez a Corvinus Egyetem, akik képesek az üzleti elvárásokra, kihívásokra megfelelő vagy éppen innovatív informatikai megoldásokat adni. Az egyetem posztgraduális fintech menedzser, informatikai menedzser és üzleti adatelemző képzései pedig a már aktívan dolgozó szakemberek továbbképzését, szakmai fejlődését biztosítják. A megállapodás értelmében a felek közösen dolgoznak a képzések fejlesztésén és a gyakorlati szakemberek képzésekbe történő bevonásán. Az együttműködés keretében a Corvinus Egyetem vállalja továbbá az egyetemi tapasztalatok, kutatási eredmények megosztását a hazai vezetői informatikusok közösségével.

„A Magyarországi Vezetői Informatikusok Szövetsége számára az Egyetemmel aláírt megállapodás kiemelt jelentőséggel bír. Az együttműködés segíti az oktatási ágazat és a piac közötti híd erősítését. A Szövetségtől delegált előadók át tudják adni a hallgatóknak informatikai vezetőként szerzett gyakorlati tapasztalataikat, ezáltal a hallgatók már a képzés ideje alatt látják, hogy az egyetemen szerzett tudást miként tudják majd hasznosítani a munkaerőpiacon.” – emelte ki Fritsch Róbert, a Magyarországi Vezetői Informatikusok Szövetségének elnöke.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre ez is kiderült: így fizetünk külföldön

vas jún 12 , 2022
Külföldi utazásaink során inkább bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával fizetünk. A magyarok 62 százaléka, a digitális fizetések külföldi használatát tekintve a második helyen áll a régiós rangsorban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országot vizsgáló tanulmánya szerint. A trend a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején alakult ki, és ezek a szokások most […]
strand okostelefon

Friss, ropogós