A vegyipari szakszervezet tiltakozik az internetadó ellen

SzekelyTamasA vegyipari szakszervezet a tájékozódáshoz és a tudáshoz való hozzáférés korlátozásaként értékeli a kormány internetadóra vonatkozó javaslatát. A szakszervezet támogat minden tiltakozó megmozdulást, amely ennek a tervnek a bevezetése ellen szerveződik – közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) az MTI-vel. Székely Tamás, a VDSZ elnöke úgy véli, a nethasználat megadóztatása újabb ok lesz arra, hogy a fiatalok elhagyják az országot.

Az elnök szerint “senki nem gondolhatja komolyan, hogy a pluszköltséget jelentő adót a szolgáltatók nem fogják valamilyen formában a felhasználókra hárítani”. “Az internetadó bevezetése nemcsak az emberek munkájába, életébe való drasztikus beavatkozás, hanem olyan intézkedés, amely versenyhátrányba hozza a gazdaságot, az egész országot. A VDSZ elsőként tiltakozik ennek a döbbenetesen konzervatív, sőt a fejlődést kifejezetten akadályozó adónak a bevezetése ellen” – olvasható a vegyipari szakszervezet közleményében. Székely szerint “a kormány jobban tenné, ha a tömegeket hátrányosan érintő újabb intézkedések kimódolása helyett a közös teherviselés módjának kidolgozásán fáradozna, s azon ötletelne, hogyan lehetne a gazdagokat, a magas keresetűeket is érintő progresszív adózást, második kulcsos rendszert bevezetni”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A HÉT sem tartja jó ötletnek az internetadót

sze okt 22 , 2014
A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) megdöbbenéssel értesült az internetadó tervéről. Álláspontjuk szerint az új adónem ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést, ezért a tervezet visszavonását kérik a kormányzattól. A HÉT álláspontja szerint az új adónem terve ésszerűtlen, abszurd és ellentmondásos, bevezetésének legnagyobb vesztesei a hazai információs társadalom […]
internet

Friss, ropogós