A végén tényleg egységes lesz a digitális piac

europai-unioAz Európai Bizottság tegnap bemutatta az egységes digitális piac létrehozását célzó javaslatait, amelyek egyebek mellett 2017-től elérhetővé tennék a zenei és filmes előfizetéseket az uniós állampolgárok számára az EU-n belül történő utazásaik során is. A bizottság arról tájékoztatott, hogy a szerdán elfogadott digitális egységes piaci stratégia tizenhat intézkedést tartalmaz, amelyeket 2016 végéig kell végrehajtani.

A stratégia központi eleme az internetes termékek és szolgáltatások elérhetőbbé tétele az európai fogyasztók és vállalkozások számára, a digitális hálózatok és szolgáltatások prosperálásához szükséges körülmények és egyenlő versenyfeltételek megteremtése, valamint az európai digitális gazdaság növekedési potenciáljának maximalizálása. Az Európai Bizottság közleményében hangsúlyozták, hogy a jelenlegi akadályok miatt a polgárok nem férnek hozzá bizonyos termékekhez vagy szolgáltatásokhoz, csak 15 százalékuk vásárol másik uniós tagállamból online.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Unify: az Enterprise Group kizárólagosságot nyert

csü dec 10 , 2015
Decembertől az intézményi és vállalati szektorban széles körben ismert Unify (korábban Siemens Enterprise Communications) kommunikációs, kollaborációs megoldásait kizárólagosan az Enterprise Group szállítja a kormányzati beszerzésekkel foglalkozó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) és az Enterprise Communications Magyarország Kft. között most létrejött keretszerződés alapján.  
taps