A vállalati adatok 40 százaléka elavult

adatA Veritas Technologies LLC,  a vállalati adatok összetételét vizsgáló Data Genomics Indexe szerint, a társaságoknál tárolt adatok több mint 40 százaléka elavult, és érintetlenül maradt az elmúlt három évben. A jelentés szerint a képek, fejlesztői fájlok, és a tömörített fájlok a teljes adatkörnyezet közel harmadát foglalják el. A fájlok száma szerint a fejlesztői adatállományok a teljes adatmennyiség húsz százalékát adják. Más fájltípusokat vizsgálva kiderült, hogy a prezentációk száma az elmúlt tíz évben ötszáz százalékkal csökkent.

A mérések szerint a fájlok létrehozásának legtermékenyebb időszaka az ősz. A legnagyobb emelkedést a szöveges fájlok (91 százalék), a földrajzi és információs rendszerfájlok (89 százalék), és a táblázatok (48 százalék) esetében tapasztaltak a Veritas szakemberei. A legtöbb videó nyáron és ősszel készül, amelyek később mentik a felhasználók a vállalati tárolókra, így a videók száma 68 százalékkal növekszik ősszel. A vállalati szabályozások és az ezekhez tartozó követelmények kivételével, általában három év az az idő, amely alatt a potenciálisan fontos adatok elavulttá válnak. Egy átlagos adatkörnyezetben az adatok 41 százaléka elavult, vagy érintetlen maradt az elmúlt három évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Deutsch szerint a könyvtárosok a digitális jólét nagykövetei

ked márc 29 , 2016
Európa egyik legambiciózusabbja a magyar kormány által meghirdetett digitális fejlesztési program, amelynek sikerre vitelében meghatározó szerep jut a könyvtáraknak és közgyűjteményeknek – mondta az Internet Fiesta 2016 csütörtöki budapesti rendezvényén a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. Deustch Tamás kiemelte: a könyvtárosok és a közgyűjteményi dolgozók közvetlen kapcsolatban állnak azokkal, […]

És még ez is...