A Twitter visszavonta az amerikai kormány ellen benyújtott keresetét

A közösségi portált működtető Twitter Inc. pénteken visszavonta azt a keresetét, amelyet az amerikai kormányzat ellen nyújtott be, mert az egy anonim Twitter-fiók tulajdonosának adatait kérte tőle.

A San Franciscó-i székhelyű médiatársaság jogi képviselője, Mark Flanagan írásban közölte a bírósággal: a cég visszavonja perkeresetét, mert a szövetségi igazságügyi minisztérium is visszavonta az adatkérésre vonatkozó igényt. Az anonim Twitter-fiók tulajdonosára vonatkozó adatokat egyébként a belbiztonsági minisztérium kérte, ám a szövetségi minisztériumokat és hivatalokat minden peres eljárásban az igazságügyi tárca képviseli.

A benyújtott dokumentumokból az derült ki, hogy az inkriminált Twitter-fiókot álnéven nyitották, Donald Trump január végi elnöki beiktatását követően, és azóta folyamatosan a Trump-kormányt bíráló és a kormányzat bojkottjára felszólító megjegyzéseket tettek közzé rajta. A Twitter-bejegyzések célkeresztjében a kormány bevándorlási és környezetvédelmi politikája szerepelt. A fiók címében szereplő egyik szó sokakban azt az érzetet keltette, hogy kormányzati munkatárs vagy munkatársak lehetnek a fióktulajdonosok.

A Twitter Inc. a véleménynyilvánítás alkotmányban garantált szabadságára hivatkozva nem akarta kiadni a felhasználó adatait. Nem derült ki azonban, hogy az igazságügyi minisztérium miért is vonta vissza az adatok kiadására vonatkozó kérelmet. Sem az igazságügyi, sem a belbiztonsági tárca nem kívánta kommentálni a történteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tippek és trükkök online vásárláshoz I.

csü ápr 13 , 2017
Az online vásárlás egyre népszerűbb, mivel kényelmesen, sorban állás nélkül rendelhetünk meg termékeket, vagy szolgáltatásokat az interneten. A legtöbb webshop részletes tájékoztatást ad a rendelés menetéről, feltételeiről és egyéb részleteiről, azonban hasznos, ha ettől függetlenül is tisztában vagyunk a szabályokkal és a minket megillető jogokkal. Az Invitel szakemberei megvizsgálták, hogy […]

Friss, ropogós