A tűzfalon belül is rendnek kell lennie: trendek a vállalati it-piacon

BarthaPéterAz Avnet Technology Solutions magyarországi leányvállalatának ügyvezetője, egyben a vállalat dél-kelet-európai régiójának vezetője, Bartha Péter három pontban foglalta össze, hogy milyen technológiai trendek figyelhetők meg 2015-ben a vállalati it-piacon.

1. Biztonság
Az informatikai piacon továbbra is a biztonságra való törekvés a legfontosabb trend. Miután az IDC 2017-ig évi harminc százalékos bővülést jósol a BYOD/A (hozd a saját eszközödet/alkalmazásodat) jegyében vásárolt okostelefonok terén, az it-biztonsági szakembereknek mind nagyobb és nagyobb hangsúlyt kell helyezniük a tűzfalon belüli biztonsági kérdésekre, azzal együtt, hogy nem hanyagolják el a szervezetet kívülről fenyegető veszélyeket sem. A Gartner „Top 10 stratégiai technológiai trend 2015-re” című tanulmányában ugyanúgy a szervezet belső védelmére hívta fel a figyelmet, és egy új it-biztonsági felfogást valószínűsítenek, aminek a lényege, hogy a jövőben a biztonsági, védelmi funkciókat magukba az alkalmazásokba kell építeni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Közönségdíjas lett a Mistory

ked aug 4 , 2015
Közönségdíjas lett a Mistory csapata az Imagine Cup világversenyén. A csapat egy alkalmazás ötletével került a nemzetközi döntőbe, Seattle-be, ahol a fiatalok bemutathatták, hogy némi kreativitással és egy ügyes okostelefonos alkalmazással hogyan alakítható a hagyományos városnézés izgalmas kalandjátékká. A Mistory csapatának alapítói, Musicz Péter, Szabó Levente és Elekes Tamás a […]

És még ez is...