A többség azt gondolja, hogy nem válhat a hackerek célpontjává

oregemberelA Kaspersky Lab és a B2B International által végzett közvélemény-kutatás szerint a válaszadóknak csupán kis hányada van tisztában a közösségi hálózatok aktív használatával járó kockázatokkal. A legnagyobb veszélynek azok vannak kitéve, akik mobil eszközök segítségével látogatják a közösségi oldalakat. A kutatás megállapította, hogy a közösségi hálózatokon folyó kommunikáció az egyik legnépszerűbb tevékenység az interneten. A közösségi oldalak látogatása az e-mailek megtekintése és az olvasás után a harmadik helyet foglalja el a népszerűségi listán, a mobil eszközökön pedig a még előkelőbb második helyen áll.

Ugyanakkor a válaszadók 78 százaléka nem gondolja, hogy akár a legcsekélyebb mértékben is felkeltené a hackerek érdeklődését. Minden tizedik felhasználó oszt meg személyes információkat idegenekkel, míg további 15 százalék olyan információkat publikál a közösségi oldalakon, amelyeket a való életben soha nem tenne nyilvánossá. Ráadásul a válaszadók 21 százaléka olyankor is posztol, amikor nyilvános wifi hálózaton keresztül kapcsolódik az internetre. Csupán a felmérésben résztvevők 18 százaléka vélekedik úgy, hogy a kelleténél több személyes információt tesz közzé a közösségi oldalakon, és csak hét százalékuk sorolta a közösségi oldalakhoz tartozó bejelentkezési adatait azon három információ közé, amelynek elvesztésétől a legjobban fél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Speciális kesztyűvel és okostelefonnal kommunikálhatnak a siketek

sze okt 1 , 2014
A siketek és a hallók közti gördülékeny kommunikációhoz hamarosan elegendő lehet egy kesztyű és egy okostelefonos alkalmazás. A MTA SZTAKI kutatói és az Euronet Zrt. által fejlesztett Tolmácskesztyű egy innovatív segédeszköz, amely egy ergonomikus, kézmozgást érzékelő kesztyű és egy okostelefonos alkalmazás segítségével hangos szöveggé alakítja a jelnyelvi kézjeleket. A rendszer […]