A TikTok újabb 15 nap haladékot kapott

Donald TrumpA TikTok kínai videómegosztó újabb 15 nap haladékot kapott amerikai jelenlétének átalakításához – jelentette be a TikTok anyavállalata, a Bytedance.

A Bytedance kedden fordult Washingtonban egy szövetségi bírósághoz a TikTok amerikai betiltásának elhalasztása érdekében, és pénteken hozta nyilvánosságra az erre vonatkozó bírósági döntés dokumentumait. A dokumentumok tanúsága szerint a kínai telekommunikációs vállalatnak november 27-ig kell megegyezésre jutnia amerikai vállalatokkal a TikTok eladásáról. Egyben el kell oszlatnia a Trump-kormányzat által megfogalmazott gyanút is, miszerint hírszerzést folytatott Peking javára. Donald Trump még augusztus közepén írt alá rendeletet, amelyben kötelezte a Bytedance-t a TikTok amerikai érdekeltségeinek kilencven napon belül történő eladására. Washington álláspontja szerint a cég tevékenysége “nemzetbiztonsági kockázatot” jelent az Egyesült Államok számára.

Az elnöki rendelet érvénye csütörtökön járt le, s bár szeptemberben egy pennsylvaniai szövetségi bíróság felfüggesztette a végrehajtását, a Bytedance még kedden keresetet nyújtott be egy washingtoni bírósághoz. A keresetben harminc nap haladékot kért az adásvétel lebonyolításához. A Bytedance és a TikTok még szeptemberben két amerikai vállalattal közös vegyesvállalat létrehozását javasolta. A két amerikai cég az Oracle és a Walmart kiskerekedelmi áruházláncolat lenne. A javaslat szerint az Oracle és a Walmart birtokolná a TikTok Global néven létrehozandó vállalat részvényeinek húsz százalékát, és az új cég központja az Egyesült Államokban lenne. A tervet az amerikai kormányzat megelégedettséggel fogadta, de még mindig nem adta meg rá az engedélyt.

One comment to “A TikTok újabb 15 nap haladékot kapott”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.