A TikTok újabb 15 nap haladékot kapott

1

Donald TrumpA TikTok kínai videómegosztó újabb 15 nap haladékot kapott amerikai jelenlétének átalakításához – jelentette be a TikTok anyavállalata, a Bytedance.

A Bytedance kedden fordult Washingtonban egy szövetségi bírósághoz a TikTok amerikai betiltásának elhalasztása érdekében, és pénteken hozta nyilvánosságra az erre vonatkozó bírósági döntés dokumentumait. A dokumentumok tanúsága szerint a kínai telekommunikációs vállalatnak november 27-ig kell megegyezésre jutnia amerikai vállalatokkal a TikTok eladásáról. Egyben el kell oszlatnia a Trump-kormányzat által megfogalmazott gyanút is, miszerint hírszerzést folytatott Peking javára. Donald Trump még augusztus közepén írt alá rendeletet, amelyben kötelezte a Bytedance-t a TikTok amerikai érdekeltségeinek kilencven napon belül történő eladására. Washington álláspontja szerint a cég tevékenysége “nemzetbiztonsági kockázatot” jelent az Egyesült Államok számára.

Az elnöki rendelet érvénye csütörtökön járt le, s bár szeptemberben egy pennsylvaniai szövetségi bíróság felfüggesztette a végrehajtását, a Bytedance még kedden keresetet nyújtott be egy washingtoni bírósághoz. A keresetben harminc nap haladékot kért az adásvétel lebonyolításához. A Bytedance és a TikTok még szeptemberben két amerikai vállalattal közös vegyesvállalat létrehozását javasolta. A két amerikai cég az Oracle és a Walmart kiskerekedelmi áruházláncolat lenne. A javaslat szerint az Oracle és a Walmart birtokolná a TikTok Global néven létrehozandó vállalat részvényeinek húsz százalékát, és az új cég központja az Egyesült Államokban lenne. A tervet az amerikai kormányzat megelégedettséggel fogadta, de még mindig nem adta meg rá az engedélyt.

One thought on “A TikTok újabb 15 nap haladékot kapott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már megint a legszerethetőbbek között a Vodafone

hét nov 16 , 2020
Ismét a TOP 35 legszerethetőbb hazai nagyvállalat egyikének választották a Vodafone-t. A DreamJo.bs karrierportál néhány éve meghirdeti a Szerethető Munkahelyek Díjat, amelyet a portál álláskeresői, valamint egy szakmai zsűri szavazatai alapján ítélnek oda nagyvállalati, kkv, valamint erdélyi cég kategóriákban. A Vodafone Magyarország idén harmadik alkalommal szerepel a díjazottak között, a […]
Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR Vezérigazgató-helyettese.

Friss, ropogós