A Tesla belépett a magyar okosotthon piacra

Viktor HajícekA cseh Tesla okosotthon márka belépett a magyar piacra: mostantól magyar nyelvű applikációval, ügyfélszolgálattal és magyar szerviztámogatással csábítja a vevőket.

Az okosotthon készülékek előretörése megállíthatatlan, Európában a háztartások 18 százaléka használ már valamilyen okosotthon eszközt. 2027-re ez az arány meghaladhatja a negyven százalékot. A vásárlásokat meghatározó energiatakarékossági szempontok miatt a kategória további erősödése várható.

Az egykori cseh Tesla -az első rendszerváltás előtti átkosban születettek biztosan emlékeznek a márkára- korábban rádiókat és televíziókat gyártott – ezekhez a hagyományokhoz immár innovatív módon kapcsolódik a Tesla okosotthon eszközöket kínáló vállalata. A nemzetközi terjeszkedés keretében a magyar vásárlóknak is elérhetővé válnak azok a praktikus, otthonokban, nyaralókban használható eszközök, melyek megkönnyítik a felhasználók életét. A Tesla ezzel párhuzamosan oktatási tartalmakat is készít, hogy bemutassa eszközei megfelelő használatát és az azokban rejlő lehetőségeket, melyekkel idő és pénz is megtakarítható.

“A Tesla okosotthon márkát azzal a céllal alapítottuk, hogy megmutassuk, manapság sokak megengedhetik magának, hogy okosotthona legyen. Látjuk, hogy a magyarok számára mennyire fontos az energiatakarékosság, a biztonság és a kisállatokkal való törődés – ezekre mind kínálunk okos megoldásokat.” – mondta Viktor Hajícek, a Tesla ügyvezetője a magyar piacra lépés kapcsán. (Hajícek 2011-ben alapította a Witty s.r.o. nevű cseh céget, amely a Xiaomi és más márkák kiemelt cseh forgalmazója. 2018-ban nyitották meg saját Xiaomi üzlethálózatukat, és jelenleg a Xiaomi márka forgalmának 70 százaléka rajtuk keresztül bonyolódik Csehországban. Nem csodálkoznánk, ha a Tesla márka mögött Xiaomi okosotthon-termékei lennének. A -szerk- megj.)

A Tesla termékpalettáján találhatók okos légtisztítók, okos kültéri és beltéri kamerák, háziállatoknak szánt okos eszközök, okos párásítók, okos érzékelők, okos kapcsolók, okos mérlegek, sőt, okos termosztát szabályozók is. A termékeket itthon a legnagyobb műszaki áruházak is forgalmazzák.

Az eszközök egyetlen, magyar nyelven is elérhető mobilalkalmazással irányíthatók és távolról felügyelhetők, a felhasználó okostelefonján keresztül. Az okos eszközök ökoszisztémában kapcsolhatók (akár versenytárs termékekkel is), így több készülék egyszerre tud kommunikálni és a beállítások szerint reagálni egymásra, akár külső beavatkozás nélkül. Mivel az eszközök összekapcsolhatók a Google Assistant és az Amazon Alexa okos asszisztensekkel, ezek segítségével hangutasításokkal vezérelhetők a készülékek.

Egyes Tesla okosotthon eszközök az állattartóknak nyújtanak segítséget: az okos, automatikus ételadagolók és ivókutak a gazdi távolléte esetén is gondoskodnak a kutya vagy macska jóllétéről. A beépített UV-sterilizáló lámpa frissen tartja a vizet, a beépített kamerával pedig a gazdi ellenőrizheti, hogy kedvencét meg kell-e etetni.

Más okosotthon eszközök a biztonságért felelnek: a mozgásra vagy hangra éjjel-nappal figyelmeztető biztonsági kamerák segítségével szemmel tartható a házunk vagy lakásunk. Egy professzionális biztonsági rendszermegoldással összehasonlítva az okos kamerák használata sokkal költséghatékonyabb és nem igényel rendszeres havi díjat. Távolról ellenőrizhető és kikapcsolható a világítás is, ahogy a fűtés szabályozás is menedzselhető akkor is, ha épp nem tartózkodunk otthon.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre havonta frissül az Utónévkereső

vas febr 26 , 2023
A Nyelvtudományi Kutatóközpont (NYTK) immár havonta frissíti az utóneveket tartalmazó, szabadon hozzáférhető Utónévkereső online szolgáltatását. Az NYTK szolgáltatása az anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített valamennyi utónév mellett további információkat, érdekességeket és statisztikákat is tartalmaz. A kutatóközpont 2009 óta saját honlapján teszi közzé a Magyarországon anyakönyvezhető keresztnevek havonta frissülő jegyzékét. Ezt 2013-tól […]
Utónévkereső

És még ez is...