A telenorosok háromszor többet mobilinterneteznek külföldön

telenorA külföldi mobilinternetezés forgalmának jelentős növekedése annak köszönhető, hogy a roamingszolgáltatásokat sokkal egyszerűbben és olcsóbban lehet használni, a felhasználók pedig utazásaik alatt is el akarják érni a világhálót. A Telenor Magyarország egyértelmű növekedést tapasztalt a beszédhívások forgalmában nem csupán a hazánkba érkező turisták, de a külföldre utazó magyar telenoros ügyfelek körében is. A külföldre utazó magyar telenorosok, illetve a Telenor Magyarország hálózatát használó külföldiek mobilinternetes adatforgalma egyaránt háromszorosára emelkedett a tavalyi év hasonló adataihoz viszonyítva.

A magyar telenorosok többsége egyébként Ausztriában, Németországban és Olaszországban használja a roamingszolgáltatásokat. Az Európai Unión kívüli területek közül Svájc, Törökország és az Egyesült Államok a legnépszerűbb célpontok a roamingoló ügyfelek körében. A Telenor Magyarország mobilhálózatát a külföldiek közül legtöbbet a román, szlovák és német utazók használják.

A Telenor Magyarország az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy a magyar ügyfelek külföldön idén augusztusban 4 terabyte-tal több adatot forgalmaztak az előző év azonos időszakához képest. A magyar ügyfelek külföldön több mint háromszoros növekedést produkáltak az előző év azonos időszakához képest, míg a külföldön adatot használó Telenor ügyfelek száma idén júniusban 25, júliusban 34, augusztusban 38 ezerrel – több mint 60 százalékkal – nőtt. Ennek hátterében részben az áll, hogy az ügyfelek a nyári szezonban kiemelkedő számban vették igénybe a nagy adatmennyiséget tartalmazó hetijegyeket, a cég több mint 15 ezer 1 vagy 2 gigabyte-os adatjegyet adott el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új családtag az LG bestseller Tone Ultra familiánál

sze szept 2 , 2015
Új taggal, az LG Tone Ultra legfrissebb változatával (HBS-810-es modell) egészül ki az LG Electronics (LG) sztereó bluetooth headset kínálata. A középkategória prémium (Ez milyen állatfajta lehet? A -szerk- megj.) szegmensét célzó HBS-810 augusztus végén kerül a boltokba az Egyesült Államokban, ezt követően pedig a legfontosabb ázsiai és európai piacokon is […]