A Telenornál sms-ben is megvásárolhatók a megyei matricák

autopalya-matricaAz időalapú e-matrica mellett ez év januárjától lépett életbe a területi alapú megyei matrica, amely már sms-sel is megváltható a Telenor előfizetői számára. Néhány héten belül mindez a MyTelenor és a Telenor MyWallet alkalmazásokon keresztül is igénybe vehető lesz. 2006 óta a Telenor ügyfelei több mint 3 és fél milliószor vásároltak autópálya-matricát SMS segítségével. Tavaly közel 80 ezer ügyfél összesen több mint 300 ezer tranzakciót bonyolított le. A már jól megszokott heti (10 napos), havi és D1 motoros e-matrica mellett január óta van lehetőség megyei matricák megvásárlására is, melyekkel egy-egy adott megye, fizetős útszakaszai vehetők igénybe.

Az e-matrica a D1M (motorkerékpár), D1 (motorkerékpár, ≤ 3,5 t személygépkocsi hét főig és ezek vontatmánnyal is), D2 (a D1 kategóriába nem tartozó személygépkocsi hét fő felett, ≤ 3,5 tehergépkocsi, lakóautó) és U (D2 és B2 kategóriák vontatmányai) kategóriájú járművekre váltható meg. A legtöbb gépjármű típus esetén a heti (10 napos) országos, a havi országos és az éves megyei e-matricák vásárolhatóak meg mobiltelefonnal. Az utak használata előtt mindössze egy sms-t kell küldeni a +36 20 8100 100-as telefonszámra, mely tartalmazza a rendszámot – az egyes karakterek között nem lehet szóköz –, a gépjármű kategóriáját és a kiválasztott megye nevét a megye szó nélkül. (Például Pest megye esetében ez a következő: „ABC123 D1 Pest”.) A több szóból álló megyéknél elegendő az egyik tag leírása, így pl. Győr-Moson-Sopron esetében használható a Győr, a Moson, vagy a Sopron szó is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Dizájnos karkötőtől vár világsikert egy magyar startup

vas febr 8 , 2015
Érdekes luxuskarkötőt fejleszt a L!BER8 Technology nevű magyar startup csapat. A tago arc névre keresztelt kiegészítő nagy újítása, hogy az e-könyvolvasókból is ismert E Ink kijelzővel ellátott karkötő mintája tetszés szerint változtatható. A viselő aktuális ruhájához és hangulatához passzoló kép egy mobil alkalmazás segítségével varázsolható át az ékszerre. A cég […]