A Telenor is aláírt

A Telenor Magyarország is aláírta az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kezdeményezett Mesterséges Intelligencia Koalíció Alapító Nyilatkozatát, hogy több iparági szereplővel közösen támogassa az MI-alapú alkalmazások fejlesztését. Az alapító nyilatkozatot Koller György, a Telenor Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese és Kőrösi Gábor kormányzati kapcsolatokért és szabályozásért felelős igazgató képviselte a magyar leányvállalatot. érdekes, hogy a távközlési társaságnál egyelőre csak vizsgálják a mesterséges intelligenciára épülő technológiák által nyújtott lehetőségeket, és azt, hogy azok milyen módon támogathatják stratégiai céljaik megvalósítását, illetve a minél tökéletesebb ügyfélélményt — olvasható a társaság közleményében.

A mesterséges intelligencia kutatására az Európai Bizottság már most évi 200 millió eurót fordít a Horizont 2020 innovációs keretprogram részeként.

Next Post

A látás hónapja: védekezz a kék fény ellen

sze okt 17 , 2018
Idén is megrendezik a “Látás hónapja” programsorozatot, az októberi kampány ezúttal a digitális világ vizuális kihívásaival foglalkozik. Az idei látás hónapját “A digitális világ vizuális kihívásai – védekezés a kék fény ellen” mottóval rendezik. Szabadi Zsolt, a szervező Magyar Látszerész Szövetség elnöke szerint, a digitális eszközök egyre inkább a hétköznapok […]

Friss, ropogós