A Telenor is aláírt

A Telenor Magyarország is aláírta az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kezdeményezett Mesterséges Intelligencia Koalíció Alapító Nyilatkozatát, hogy több iparági szereplővel közösen támogassa az mesterséges intelligencia alapú alkalmazások fejlesztését. Az alapító nyilatkozatot Koller György, a Telenor Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese és Kőrösi Gábor kormányzati kapcsolatokért és szabályozásért felelős igazgató képviselte a magyar leányvállalatot. érdekes, hogy a távközlési társaságnál egyelőre csak vizsgálják a mesterséges intelligenciára épülő technológiák által nyújtott lehetőségeket, és azt, hogy azok milyen módon támogathatják stratégiai céljaik megvalósítását, illetve a minél tökéletesebb ügyfélélményt — olvasható a társaság közleményében.

A mesterséges intelligencia kutatására az Európai Bizottság már most évi 200 millió eurót fordít a Horizont 2020 innovációs keretprogram részeként.


Next Post

A látás hónapja: védekezz a kék fény ellen

sze okt 17 , 2018
Idén is megrendezik a „Látás hónapja” programsorozatot, az októberi kampány ezúttal a digitális világ vizuális kihívásaival foglalkozik. Az idei látás hónapját „A digitális világ vizuális kihívásai – védekezés a kék fény ellen” mottóval rendezik. Szabadi Zsolt, a szervező Magyar Látszerész Szövetség elnöke szerint, a digitális eszközök egyre inkább a hétköznapok […]

És még ez is...