A Telekom Románia fejleszti az optikai kábelhálózatát

optikai kábelIdén 160 millió eurót (48,5 milliárd forint) fordít a Telekom Romania optikai kábelhálózatának fejlesztésére — írja a Mediafax hírügynökség nyomán az MTI. Nikolai Beckers, a Telekom cégcsoport vezetője elmondta, hogy a 160 millió euró beruházási keret nagy részét hálózatfejlesztésre fordítják, és a hagyományos vezetékeket optikai kábelekre cserélik. Becsléseik szerint az év végéig egymillióra nő az optikai kábellel lefedett háztartások száma, amit 2016 végére kétmillióra kívánnak növelni.

Tavaly a cég bevételei 1,5 százalékkal, egymilliárd euróra csökkentek tavalyelőtthöz képest.  A Telekomnak 2,18 millió vezetékes telefonos, 6,047 millió mobiltelefonos ügyfele van, valamint 1,41 millió kábeltelevízió és 1,23 millió internet előfizetője. Romániában a mobiltelefon-szolgáltatás piacán a Telekom a harmadik helyen áll a piacvezető Orange mögött, amelynek tavaly év végén 10,53 millió ügyfele volt, valamint a második legnagyobbnak számító Vodafone után, amely 8,6 millió ügyféllel rendelkezik. Az internet és kábeltelevízió szolgáltatások piacán a Telekomnak a Teszári Zoltán nagyváradi üzletember tulajdonában lévő RCS-RDS és Digi Tv, valamint az UPC a konkurenciája.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az m2m és az IoT előretörése kedvező a MOHAnetnek

csü márc 19 , 2015
ShareTweetPinShare Saját fejlesztésű hardvereit és az integrált szolgáltatási rendszerét mutatta be a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a barcelonai Mobil Világkonferencián, s a társaság közleménye szerint nagy érdeklődés övezte a vállalat standját. A vállalat célközönségét a rendszerintegrátorok jelentették, akiknek az üzlet- és szolgáltatásbővítési szándékát kívánja támogatni a cég. Elsősorban európai, közel-keleti és […]

És még ez is...