A Telegram ellenáll

A felhasználókra vonatkozó adatokhoz való hozzáférést megtagadva egyezett bele az Oroszországban letiltással fenyegetett Telegram üzenetközvetítő szolgáltató a nyilvántartásba vételbe és a céges adatszolgáltatásba – közölte Pavel Durov, a cég társalapítója az egykor szintén általa elindított VKontaktye orosz közösségi oldalon.

Az “orosz Zuckerbergként” is emlegetett Durov szerint a Telegramot blokkolással fenyegető tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) vezetője, Alekszandr Zsarov lemondott a Telegram-felhasználók magánlevelezéséhez való hozzáférés lehetőségéről, és csak a törvény betartását és a cégadatok közlését várja el. A Telegram alapítója rámutatott, hogy a Telegram Messenger LLP adatai, beleértve a terrorfenyegetés bejelentésére fenntartott e-mail-címet is – nyilvános forrásból hozzáférhetőek. Durov ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy nem fogja betartani azokat a törvényeket, amelyek nem összeegyeztethetőek a magánszféra védelmével és a cég adatvédelmi irányelveivel.

A Telegramnak világszerte százmillió, Oroszországban hatmillió felhasználója van

Durov ezzel gyakorlatilag megtagadta az Irina Jarovaja kormánypárti képviselőnőről elnevezett, tavaly elfogadott orosz terrorellenes törvény több rendelkezésének végrehajtását. A 32 éves dollármilliomos a jogszabályt “alkotmányellenesnek” és “műszakilag megvalósíthatatlannak” minősítette. Durov leszögezte, hogy a Telegram ugyanolyan szinten fog együttműködni a Roszkomnadzorral, mint a többi ország szabályozó hatóságaival. Magyarázata szerint ezen a terrorizmust, a kábítószert, az erőszakot és a gyermekpornográfiát propagáló anyagok eltávolításáért folytatott közös munkát érti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gerry Grace-szel bővül az Invitech menedzsmentje

vas júl 23 , 2017
Az Invitel Csoport a Invitel Távközlési Zrt. eladása után az Invitech Solutions üzleti it és telco infrastruktúra piacaira fókuszál. David Blunck és Javorniczky Áron, a csoport operatív vezetője az Invitech Solutions jelenlegi, mintegy 24 milliárd forintos árbevételének megduplázását tervezi. A cél elérése érdekében bővül a menedzsment is. Elsőként új pénzügyi […]