A technológia többnyire elmélyíti az emberi kapcsolatokat

smsxAz emberek technológiához való hozzáállását vizsgálta a Samsung. A kutatás nemcsak arra derített fényt, hogy a különböző elektronikai eszközök használatával mennyi időt töltünk, de arra is, hogy ez mennyiben befolyásolja a társas kapcsolatainkat: munkaidőn kívül a válaszadók átlagosan 10-11 órát használják a különböző háztartási és szórakoztató elektronikai készülékeket.

Az átlagos háztartásban 15 elektronikai készülék található. Amelyekre átlagosan 55 194 forintot költöttek az elmúlt negyedévben a válaszadók. A megkérdezettek csaknem kétharmada úgy gondolja, hogy a technológiai újdonságok (úgy mint a mobiltelefon, közösségi média, e-mail stb.) közelebb hozta őket családjukhoz. A válaszadók több mint fele szerint a mobil technológiának (például mobiltelefon, táblagép stb.) köszönhetően sokkal többet beszél a közvetlen családjával, és ezáltal jobban meg is értik egymást.

A megkérdezett felnőttek több mint fele legalább napi szinten tartja a kapcsolatot a szüleivel, a testvérek esetén ez már két-három naponta tapasztalható, míg a nagyszülőkkel már csak hetente beszélnek. Érdekesség, hogy a technológiát nemcsak kapcsolatteremtés, de a kapcsolat lezárásában is igénybe veszik az emberek, hét százalékuk ugyanis sms-ben szakít partnerével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Huawei: magyar fiatalok tanulmányúton Kínában

csü júl 17 , 2014
A napokban megkezdődött Pekingben a “Távközlési magvak a jövőnek” tanulmányút, amelynek keretében tizenegy magyarországi egyetemi hallgató és oktató tanulmányozhatja két héten keresztül a legfejlettebb távközlési technológiákat, ezen belül a következő generációs – LTE és 5G – mobilhálózatokat a Huawei negyvenezer főt foglalkoztató shenzheni központjában. A fiatalok a Budapesti Műszaki és […]
Huawei