A taxisok szerint az Uber komoly veszély

Trocsanyi-LaszloTrócsányi László igazságügyi miniszter a taxisrendelet mielőbbi elfogadásában érdekelt – közölte az MTI-vel az igazságügyi tárca sajtófőnöke. Kaleta Gábor Metál Zoltánnak, az Országos Taxis Szövetség elnökének arra a keddi sajtónyilatkozatára reagált, amely szerint gyanús, hogy az Uber Hungary Kft. kézbesítési megbízottja éppen a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda, amelynek az igazságügyi miniszter is a tagja. A sajtófőnök hangsúlyozta: nem az Igazságügyi Minisztérium (IM) hatásköre a taxisrendelet előkészítése, a jogalkotásért általános felelősséget viselő tárca ugyanakkor minden szakmai segítséget megad a kormányrendelet előkészítéséért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, hogy a jogszabályt mielőbb el lehessen fogadni. Trócsányi egyébként az említett ügyvédi irodában 2007 óta folyamatosan szünetelteti tagságát – tette hozzá.

A taxis érdekképviselet által a miniszterelnöknek írt levél másolatban megkapta Trócsányi is, ha az érdekképviselet vagy a vezetője konzultálni szeretne a tárcával, készséggel fogadják – mondta Kaleta. A taxis és fuvarszervező érdekképviseletek azt kifogásolják, hogy a kormány februárra ígérte az új taxisrendelet elfogadását, de ez a mai napig nem történt meg, ezért levelet írtak a miniszterelnöknek. Azt szeretnék, ha kihirdetnék a kormányrendeletet, amely egységes ellenőrzést biztosítana a piac felett. Szerintük ez azért sürgető, mert új szereplő jelent meg a piacon: az Uber nevű mobilalkalmazást komoly veszélynek tartják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt az idő, hogy felkészülj a jövőre

pén márc 27 , 2015
Az aranykornak vége: az olaj- és gázipar megtorpant tavaly, amikor az olajár drasztikusan elkezdett zuhanni. Nem csoda, hogy azonnal lelassultak az iparágban a beruházások, és a kitermelőcégek ismét a költségcsökkentésben látták a kilábalás útját. Pedig most kell befektetni a jövőbe, mert amelyik társaság nem fordítja a maga hasznára a válságot, […]

Friss, ropogós