A taxin és az UBER-en is spórolnak a munkaadók

Budapest-taxiKevés esetben támogatják a munkahelyek, hogy a dolgozók taxit, vagy Ubert használjanak a feladataik ellátásához, ezért elenyésző a munkához köthető személyfuvarozási szolgáltatások használata is. Azokban az esetekben, amikor mégis szükség van az útra, a cégek a taxi társaságokat preferálják inkább és a munkaidőt veszik figyelembe. A Profession kutatása szerint nagyon kevesen vesznek igénybe személyfuvarozási szolgáltatásokat munkához kötődően: a válaszadók 92 százaléka nem taxizik és közösségi személyszállítási szolgáltatást sem használ. Azok közül, akik élnek valamilyen hasonló szolgáltatással, négy százalék kizárólag taxit vesz igénybe, két százalék csak közösségi fuvarozót hív, szintén két százalék pedig taxit és közösségi fuvarozót is igénybe szokott venni munkához köthetően.

A munkaügyben taxizók 69 százalékának megtéríti a munkáltató az utazás költségét. 27 százalékuknak szerződésben áll munkáltatója valamelyik taxis céggel, 18 százalékuk céges bankkártyával fizet, 24 százalék pedig utólag téríti vissza ezeket a költségeket. Azok között, akik okostelefonos alkalmazással rendelhető, közösségi személyszállítást vesznek igénybe, némileg alacsonyabb a visszatérítési arány: csak 52 százalékuknak térítik vissza a használatot, 13 százalékuk ilyen esetben is céges bankkártyával fizet, 39 százalék pedig utólag téríti vissza a költségeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mélykék győzelem Pestszentlőrincen

pén jún 24 , 2016
A DEEPBLUE System Informatikai Szolgáltató Kft. nyerte a Városrehabilitáció 18 Zrt. szoftver implementációs és migrációs tevékenységre kiírt tenderét. A beszerzés végleges összértéke áfa nélkül 14,92 millió forint, míg a szerződés eredetileg becsült összértéke 15 millió forint volt. A tenderen indult még a BRAIN IT Kft., és a partnerSYS Informatikai és […]

Friss, ropogós