A távol-keleti nyelveket már fordítja a Fuji Xerox megoldása

xeroxÚj fejlesztést mutatott be a Fuji Xerox, amelynek segítségével az idegen nyelvű dokumentumokat azonnal az anyanyelvünkön kapjuk vissza, az eredetivel azonos formában. A Scan Translation Service egy irodai multifunkciós berendezéshez rendelt szolgáltatás, amely képes arra, hogy az idegen nyelvű karaktereket (egyelőre távol-keleti nyelvű), illetve képeket tartalmazó, papíralapú vagy digitalizált dokumentumot másik nyelvre fordítson, az eredeti formázás megőrzésével.

Az eszköz alapját képező technológiának köszönhetően a képekkel, illusztrációkkal ellátott dokumentum – legyen szó könyvről, brosúráról, szórólapról – fordítás után pontosan úgy néz ki, mint az eredeti anyag. A program a képek felismerése után a szövegrészek szavainak értelmét, elrendezését és a betűtípusát is pontosan beazonosítja (optikai karakterfelismerő használatával), illetve reprodukálja a lefordított dokumentumban, amely szerkeszthető és akár azonnal nyomtatható. A Xerox megoldása elsősorban azoknak ajánlott, akik az üzleti életben kevésbé használt nyelveken (pld: kínai, japán, koreai) írott anyagokból akarnak azonnal tájékozódni, illetve akik szeretnék a házon belüli fordítási folyamataikat felgyorsítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mobil fizetéssel bővült a foodpanda alkalmazása

csü júl 24 , 2014
A foodpanda bemutatta megújult ételrendelő alkalmazását. Az átalakított verzió online fizetési lehetőséget is kínál, így a rendelés a korábbiaknál is kényelmesebbé válik. A legnagyobb globális online ételszállító új fejlesztése minden nagy mobil platformon, így iOS-en, Androidon, Windowson, Nokia X-en és Asha-n is elérhető. A szoftver az AppStore legjobb új appjai […]