A tavalyihoz hasonló eredményt vár az IFS magyar leányvállalata

WeiszbartZsoltA napokban jelentette be a svéd Vállalatirányítási rendszereket (ERP) fejlesztő IFS a harmadik negyedéves eredményeit. Ennek kapcsán kérdeztük Weiszbart Zsoltot, az IFS Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját.

– Hihetetlenül szép eredményeket jelentett be az IFS, ám a számok azt mutatják, a növekedése (az üzemi eredmény, a készpénz) lassul az előző évihez képest. Mi ennek az oka?
– Az IFS készpénzállománya 2005 és 2010 között folyamatosan és dinamikusan emelkedett, 2007-et követően pedig szintén növekvő pozitív hitelállománnyal rendelkezik. Mindezt 2009-től kezdve elkezdtük befektetni egyrészt felvásárlásokba, másrészt a saját marketing tevékenységünkbe, harmadrészt az új termékverzió, az IFS Applications 8 fejlesztésébe. Bizonyos pénzügyi mutatók ezek következtében maradtak a tavalyi szinten. Érdekesség egyébként, hogy az SAP mutatói is hasonlóan alakultak.

– A magyar leányvállalat milyen eredményeket ért el 2012 harmadik negyedévében (jobbat, rosszabbat, mint a megelőző év hasonló időszakában)?
– Magyar vállalati eredményt nem kommunikálunk negyedéves szinten, azonban az évről elmondható, hogy növekedett az új ügyfelek száma és a 2011. évhez hasonló eredményt várunk.

– Milyen mozgások, változások, trendek alakítják, jellemezik az ERP piacot a világon, és Magyarországon?
– Nagyon leegyszerűsítve és röviden összefoglalva célpiacunkon globálisan a hatékonyságnövelés kényszere, a globalizáció (tevékenységek más országokba, földrészekre helyezése), illetve bizonyos területeken az egyre szigorúbb hatósági előírásoknak való megfelelés kényszere (pl. környezetvédelem) mozgatják az ERP piacot. A technológia trendek közül a mobilitás és a felhőszámítás gyakorol jelentős hatást a globális ERP piacra. Továbbra is nagy a hangsúly a CSR és minőségbiztosítási kérdéseken. Magyarországon szintén a hatékonyságnövelés kényszere mozgatja a piacot, a nemzetközi ügyfelek számára szállító gyártó cégek esetében különös hangsúllyal a külföldi partner követelményeinek való megfelelésen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ejtik a szavazók a német kalózpártból

ked nov 6 , 2012
  Bár tartományi választásokon látványos eredményeket értek el, kétséges, hogy sikerül-e egyáltalán a parlamenti küszöböt elérnie a német Kalózpártnak a jövőre esedékes szövetségi választásokon. A párt ugyanis szervezetlen, tagjai sokszor hiteltelenek, állandóak a botrányok körülöttük, és ezt potenciális szavazói is észlelik. Az aktuális közvélemény-kutatások szerint a párt képviselői egyáltalán nem […]

Friss, ropogós