A TASZ jelenti: elköltözik a blog.hu-ról A TASZ jelenti blog

TASZA Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint az Indexszel történtek tanulsága, hogy még jobban meg kell becsülni a sajtónak azt a megmaradt részét, amely valódi, szabad tájékoztatást folytat.

A TASZ jelenti blog a magyar közéleti nyilvánosság izgalmas időszakában indult: a Blog.hu-nak és az Indexnek elévülhetetlen érdeme van abban, hogy komoly közönséghez juttattak mindenkit, aki érdekes véleményeket, tartalmakat közölt saját blogján. Óriási felzúdulást váltott ki, amikor az Index címlapján lejjebb került a “blogketrec”, de mostanáig több tízezres közönséget értek el az ott megjelenő blogbejegyzések. A TASZ tevékenységének fontos része a sajtó szabad működéséért végzett munka. A szervezet azért dolgozik, hogy a magyar sajtó ne váljon végérvényesen párt- és kormányzati központokból irányított, az olvasóit ostobának néző propagandává, hanem az önállóan gondolkodó és lelkiismeretesen dolgozó újságírók szabadon végezhessék munkájukat – enélkül ugyanis a társadalom nem lehet eléggé tájékozott és nem tudja szemmel tartani a hatalom működését.

Az elmúlt hetekben az Index újságírói úgy érezték, hogy nem tudják már nyugodt lelkiismerettel folytatni a munkájukat egy olyan, gyanús szándékoknak kiszolgáltatott lapnál, ahol nem beszélnek velük őszintén és kiveszik közülük azt az embert, akinek személye biztosíték volt számukra, hogy szabadon dolgozhatnak. A szerkesztőségre gyakorolt nyomásban szerepe volt az Index bevételeit szállító cégnek, az Indamédiának, amelyhez a Blog.hu is tartozik. A történteknek az is a tanulsága, hogy még jobban meg kell becsülni a sajtó azon megmaradt részét, amely még valódi, szabad tájékoztatást folytat. Ezért a TASZ számára örömteli, hogy A TASZ jelenti blogot a 444-gyel együttműködve folytathatja. Az új és korábbi blogbejegyzések az ataszjelenti.444.hu címen érhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Adatok kezelése és titkosítása, hogy a digitális átalakulás ne legyen fátum I.

pén aug 21 , 2020
A digitális átalakulás természetes evolúciós folyamatnak számít a vállalatok körében. A Micro Focus szakértői szerint négy területre érdemes koncentrálni, hogy a digitális átállás minimális kockázattal járjon. A digitális működés során keletkező adatmennyiség eseté biztonsági szempontból kulcsfontosságú, hogy a cégek átlássák, pontosan hol találhatók az érzékeny adataik, és rendszeresen felülvizsgálják, hogy […]
adat

Friss, ropogós