A tanszereket is online rendeljük

online-vasarlas-shopping-kosarAz iskoláskorú gyerekeket nevelő szülők is haladnak a korral, rengetegen rendelik meg online a tanszereket – derül ki az Extreme Digital eladási statisztikáiból. Az internetes áruházat és hagyományos üzleteket is működtető vállalatnál minden júliusban duplájára nőnek az iskolaszerek eladásai, szeptemberre pedig megnégyszereződnek az eladások az év többi hónapjának átlagához képest. A vásárlók átlagosan háromezer forintért szereznek be iskolaszereket az online áruházból. Az iskolai termékek közül a három legnagyobb forgalmat generáló termék a színes ceruza (16,8 százalék), az iskolatáska (15 százalék) és a kötött füzet (10,5 százalék). Meglepő módon az elemes ceruzahegyezőket (10,4 százalék) is kimondottan népszerűek, a hagyományos hegyezők csak az eladások 3,9 százalékát teszik ki.

Darabszámban az A/5-ös méretű írólapok, az A/4-es rajzlapok, a különböző tűzött és spirálfüzetek fogynak leginkább, de az elemes ceruzahegyező e tekintetben is kiemelkedően népszerű termék, hasonlóan a gyurmához. A legtöbb szülő (58 százalék) házhoz szállítással rendel, és a futárnál fizeti ki a tanszerek árát, de elég népszerű megoldás a tanszercsomagok üzletben való személyes átvétele: ezek esetében is sokan (17 százalék) fizetnek készpénzzel, bankkártyával a vásárlók kilenc százaléka rendezi a költségeket. Online rendelés esetén bankkártyával, utalással vagy Paypalen keresztül mostanra már a vevők tizenkét százaléka fizet az iskolai felszerelésekért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mint a magyar igazság, annyi EISA díj a Canonnak

hét aug 17 , 2015
A Canon az Európai Kép és Hang Szövetség (European Imaging and Sound Association, EISA) három díját is elnyerte: az EOS 7D Mark II a „Legjobb európai Prosumer DSLR fényképezőgép” elnevezésű díjat (European Prosumer DSLR Camera 2015-2016) az EOS 5DS és az 5DS R a „Legjobb európai professzionális DSLR fényképezőgép” címet […]
Kamera