A T-Mobile Macedonia beolvad a Makedonski Telekomba

t-mobileA Magyar Telekom leányvállalata, a Makedonski Telekom AD – Skopje (a továbbiakban „Maktel”) a mai napon közgyűlést tartott, amelyen jóváhagyták a T-Mobile Macedonia beolvadását a Makedonski Telekomba. A Maktel az elsődleges vezetékes szolgáltató Macedóniában, piacvezető a vezetékes hang, vezetékes internet és előfizetéses televíziós piacokon. A vállalat piacvezető a mobil szolgáltatások terén is a 100 százalékban tulajdonolt leányvállalatán, a T-Mobile Macedonián keresztül. A Magyar Telekom a Maktel részvényeinek 51 százalékát tulajdonolja 100 százalékos leányvállalatán, a Stonebridge AD-n keresztül. A Maktel és a T-Mobile Macedonia már évek óta azon dolgoztak, hogy működésüket egy vállalatban egyesítsék.

A macedón piacon a vezetékes–mobil konvergens termékek és ajánlatok növekvő jelentősége tette szükségessé a T-Mobile Macedonia beolvadását a Maktelbe. A beolvadás a tervek szerint 2015. július 1-jén lép hatályba. A Maktel közgyűlési döntésének fő mozgatórugója az, hogy a háztartásokat kettő helyett egy jogi személy tudja ellátni vezetékes és mobil szolgáltatásokkal, valamint hogy lehetőség nyíljon további költséghatékonyság növelő lehetőségek felkutatására. A mostani döntés a beolvadási folyamat utolsó lépése. A beolvadásból származó csoport szintű pénzügyi hatások korlátozottak lesznek — áll a Magyar Telekom közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A trükk: tanulni, gyakorolni, költeni

pén jún 19 , 2015
A legkeresettebb programnyelveket „beszélők” nemcsak külföldön, de itthon is kiváló álláslehetőségek közül válogathatnak mint szoftverfejlesztők. Íme három tipp, hogyan legyünk mesterei a legkeresettebb programozási nyelveknek. Első lépés: tanuljunk a megfelelő egyetem it-szakán, vagy képezzük át magunkat. Második lépés: Gyakoroljunk sokat. Harmadik lépés: kezdjünk el gondolkodni azon, mire is akarjuk költeni […]
Irodai munka. programozó

És még ez is...