A szülők többsége fegyelmezésre használja a digitális eszközöket

Az Euronics Műszaki Áruházlánc legfrissebb felméréséből az derült ki, hogy minden harmadik magyar már akár hét éves kortól saját digitális eszközöket adna a gyerekek kezébe. A legtöbben azonban korlátoznák azok használatát, 14 év alatt például a „kész a lecke” a leghatékonyabb varázsszó. Az általános iskolások közösségi oldal-használatát a magyarok kétharmada ellenzi, de egyharmaduk örülne neki, ha a gyerekének egyszer lenne majd saját YouTube csatornája, vlogja. Az iskolai mobilozás a válaszadók kétharmada szerint problémát jelent, az internetbiztonságra pedig a többség beszélgetéssel hívná fel a figyelmet.

A csemeték internetbiztonságával kapcsolatban, a többség (53 százalék) pedig úgy véli, hogy a legjobb taktika a figyelemfelhívásra, ha elbeszélgetünk a gyerekekkel a témában vagy ha a gép előtt ülve megmutatjuk, hogy mire kell figyelni. Érdekes, hogy azoknak, akiknek még nincs gyereke közel kétszer olyan hatékonynak (29 százalék) tartják az oktatóvideókat, mint azok, akiknek már van (17 százalék). Az Euronics felmérése azonban arra is rámutatott, hogy néhányan úgy gondolják, nem tudnak mit kezdeni ezzel a feladattal, és kizárólag az iskolára hárítanák a probléma megoldását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hamis banki átutalási bizonylatokkal verte át az eladókat, persze elfogták

sze aug 23 , 2017
Hamis átutalási bizonylatokkal csalta ki az eladásra szánt árucikkeket egy nő. A Pécsi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta le az ügyet. Csalás vétség és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság az ellen az 54 éves délegyházi nő ellen, aki az 2016. július 15-e és 24-e […]