A szülők harmada szerint jó ötlet egy hét éves gyereket okostelefonnal lekötni

Az Euronics felmérése szerint minden harmadik válaszadó elfogadhatónak tartja, hogy már a hétéveseknek is legyen saját okostelefonja, tablete vagy számítógépe, de ezzel együtt a többség mégis úgy gondolja, hogy inkább 13-15 éves kor között vásárolna először efféle digitális eszközöket a fiataloknak. Sokan tehát már az első osztályt saját tablettel kezdik, a felmérés szerint ugyanis a szülők 7 és 12 éves kor között leginkább (negyven százalék) tabletet vásárolnának a gyereküknek, ha digitális eszközökről van szó.

A szülők többsége korlátozza valahogy a 14 éves kor alatti gyermekük otthoni digitális eszköz-, és internethasználatát. Ez sokszor jelszavas védelmet (34 százalék), szülői felügyeletet (29 százalék) vagy különböző szűrőprogramokat jelent (22 százalék), de legtöbbször gyakorlatiasabb feltételekhez kötik a használatot. A szülők 43 százaléka szerint például gyermekük csak akkor használhat digitális eszközöket, ha már készen van a leckével vagy a tanuláshoz van szüksége rá. Továbbá tízből négy szülő, akinek 14 évnél fiatalabb gyermeke van napi legfeljebb három órában maximalizálja azt az időt, amit okostelefon, tablet vagy számítógép nyomkodásával tölthet el a gyermeke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vádat emeltek a Digi csoport több jelenlegi és volt vezetője ellen Romániában

pén aug 25 , 2017
Vádat emeltek Romániában a Digi cégcsoport több jelenlegi és volt vezetője ellen egy korrupciós ügyben, amelyben a telekommunikációs vállalatot megvesztegetéssel gyanúsítják. A Romániában, Magyarországon, Spanyolországban és Olaszországban távközlési és médiaszolgáltatásokat biztosító vállalat vezérigazgatója, Serghei Bulgac is a vádlottak között van – derült ki a román korrupcióellenes ügyészség keddi közleményéből. Bulgacot […]