A szélessávú internetre vonatkozó szabályok betartására szólított fel az Európai Bizottság

margaritisz-szkinaszA szélessávú internet szélesebb elterjedését segítő költségcsökkentő szabályozás betartására és a nemzeti jogrendbe való beemelésére szólított fel 19 uniós tagállamot, köztük Magyarországot, az Európai Bizottság – közölte Margarítisz Szkínász, a szervezet vezető szóvivője sajtótájékoztatón. Elmondta: a nagy sebességű elektronikus hírközlő hálózatok fejlődése és elterjedése érdekében hozott intézkedések célja a meglévő infrastruktúra különféle szektorokon keresztül történő megosztása és újrafelhasználása mellett a széles sávú internet elterjedése költségeinek harminc százalékos csökkentése.

Kifejtette, az Európai Bizottság 2016 márciusában levelet küldött azoknak a tagországoknak, amelyek nem emelték be nemzeti jogrendjükbe az uniós szabályozást, felszólítva őket annak maradéktalan alkalmazására. A költségcsökkentő intézkedések révén 2025-ig az iskolák, egyetemek, kutatóközpontok, közlekedési csomópontok mellett a kórházak és a közigazgatási intézmények, valamint a vállalkozások jutnak olyan technológiákhoz, amelyek rendkívül széles – másodpercenként egy gigabit adat fel- és letöltésére képes – digitális kapcsolatot tesznek lehetővé. Minden európai háztartásnak legalább másodpercenként száz megabit letöltési sebességhez kell hozzáférnie bővíthető formában, valamint a főbb utak mentén és a vasúton zavartalan 5G lefedettséget kell biztosítani – mondta a szóvivő.

A felszólított országoknak két hónapjuk van tájékoztatást adni arról, hogy az intézkedés az uniós szabályozással összhangban a nemzeti jogrendjükbe került. Ellenkező esetben a bizottság, összhangban az EU kötelezettségszegési eljárásokra vonatkozó szabályaival dönthet úgy, hogy az ügyet az Európai Unió Bírósághoz utalja és pénzügyi szankciókat javasoljon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Samsung és az SAP közösen kutatja a memóriában tárolt megoldásokat

pén szept 30 , 2016
A Samsung Electronics és az SAP SE megnyitotta közös kutatási központját, ahol a mérnökök a következő generációs in-memory computing technológiához használt memória-megoldásokhoz kapcsolódóan végezhetnek kutatási és fejlesztési feladatokat. Az együttműködés keretein belül a két cég olyan memóriában tárolt technológiai fejlesztésekre összpontosít, amelyek gyorsabb adatfeldolgozást és az egyre gyorsabban növekvő adatmennyiségek […]

És még ez is...