A szamuráj kultúra ihlette a Casio új csúcsmodelljét

Casio G-Shock MRG-B2000B-1A4 óraÚjra elérhető az egyik legnépszerűbb csúcsmodell, a limitált szériás MRG-B2000B-1A4, a strapabíró és elnyűhetetlen CASIO G-SHOCK karórák egyik legelegánsabb képviselője.

A G-Shock MR-G szériája 100 százalékban a Japánban található jamagatai CASIO gyárban készül, a legapróbb alkatrésztől kezdve ott gyártanak hozzá mindent, és ott is szerelik össze. A MRG-B2000B-1A4 karóra különlegessége, hogy az Akazonae szamuráj harcosok világát eleveníti fel, akik az 1500-as években szolgáltak a Sengoku-periódus alatt Japánban. Az „Akazonae” jelentése „Vörös karok”, mivel ezek a harcosok elsősorban vörös páncélzatukról voltak ismertek. A japán óramesterek által kimunkált újdonság számlapja tehát szamuráj harcosok előtt hajt fejet. Vizuális értelemben megtestesíti a japán erőt és esztétikát.

A karóra tokja, csakúgy, mint a szíj nemesacélból készült. Ezeket a felületeket DLC-vel, azaz gyémántszerű szénbevonattal látták el, ennek köszönhetően kiváló karcállósággal rendelkeznek. A számlap védelméről pedig zafír kristályüveg gondoskodik. Az óratok a méretét tekintve illeszkedik a sztenderd MR-G kialakításhoz (54.7 x 49.8 x16.9 mm). Nem mondható kifejezetten nehéznek, mivel 150 gramm a tömege. Vagyis mindennapi viseletre alkalmas.

A Tough Solar kvarc szerkezetét fényenergia működteti. Ez azt jelenti, hogy a számlap alatt található napelemek elnyelik a fényt (legyen szó napfényről, vagy mesterséges fényről) és elektromos energiává alakítják át. A fel nem használt energiát újratölthető akkumulátorban tárolja el a szerkezet. „Ez a karóra akár öt hónapig képes működni anélkül, hogy bármennyi fény érné. Vagyis egy teljesen sötét fiókban tárolva sem adná fel” – állítja Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Tudását tekintve méltó helye van az órának az MR-G kollekcióban. Ez a karóra ugyanis kétszáz méterig vízálló, tehát úszni, zuhanyozni és fürödni lehet vele. A Bluetooth-kapcsolat révén okostelefonokhoz is csatlakoztatható, így onnan folyamatosan pontosítja magát. Mindemellett világidő kijelzéssel, stopperrel, ébresztéssel, és öröknaptár funkcióval is rendelkezik. Fokozott ütés-és rezgésállósága pedig az acéltok ellenére is teljesen megbízhatóan védi meg az órát a legextrémebb helyzetekben is. A Multi-band 6 rádióvezérlés révén a karóra éjszakánként rendszeresen az atomórákhoz frissíti magát. Jóval nagyobb járáspontossággal rendelkezik tehát más karórákhoz képest.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A tavalyi Nobel-díjasaink tiszteletére emlékérmét bocsátott ki az MNB

csü jún 20 , 2024
A tavaly Nobel-díjjal kitüntetett Karikó Katalin biokémikus és Krausz (Kettősmérce) Ferenc fizikus tiszteletére emlékérmét bocsátott ki kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az MNB a két magyar Nobel-díjas tiszteletére 7500 forint névértékű ezüst és 3000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott forgalomba a magyar származású Nobel-díjasok előtt tisztelgő sorozatában. Matolcsy György, […]
Matolcsy György, az MNB elnöke (k), illetve Karikó Katalin Nobel-díjas kutatóbiológus, biokémikus és Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus, a CMF ügyvezető igazgatója a kettőjük kimagasló jelentőségű kutatási eredményei előtt tisztelgő emlékérmék kibocsátási ünnepségén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Krisztina körúti épületében 2024. június 18-án.

És még ez is...