A Svájci Posta többségi tulajdont szerzett a Tresoritban

svájci postaTöbbségi tulajdont szerzett a Svájci Posta kommunikációs szolgáltatásokért felelős üzletága a magyar alapítású titkosított, felhőalapú fájlmegosztó és kollaborációs szolgáltatást kínáló Luxenburgban bejegyzett ám svájci székhelyű, Tresoritban. A közlemény szerint a Tresorit alapítói lettek a cég kisebbségi tulajdonosai, mivel a korábbi pénzügyi és magánbefektetők eladták részesedésüket. A 2011-ben alapított Tresorit 2012-ben hajtotta végre az első körös tőkebevonást, akkor nagyságrendileg 1,7 millió dollárt fektetett a cégbe az Euroventures, illetve kilenc angyalbefektető. A Tresorit legnagyobb befektetési körét 2018-ban zárta: ekkor 11,5 millió euró tőkéhez jutott a 3TS Capital Partners, a PortfoLion és a Day One Capital fémjelezte szindikátustól.

A Tresorit végpontok közötti titkosításra épülő, felhasználóbarát felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatás. A végpontok közötti titkosítása garantálja, hogy még a Tresorit mérnökei sem férnek hozzá a felhőben tárolt adatokhoz – ismertetik a közleményben. A Tresorit jelenleg több mint tízezer vállalati ügyfelet szolgál ki, valamint többszázezer egyéni ügyfélnek nyújt szolgáltatást. A Tresorit Budapesten, Zürichben és Münchenben is rendelkezik irodával. A cégcsoport árbevétele tavaly 8,2 millió euró, 2019-ben 6,5 millió euró volt. A csoport mérlegfőösszege 2020-ban 7,7 millió euró volt, míg egy évvel korábban meghaladta a nyolcmillió eurót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

QR-kódok kerülnek a kukákra

pén júl 9 , 2021
QR-kóddal ellátott matricákat ragasztanak kukákra a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) egy most indult kísérleti programjában. A hulladékgyűjtők ilyen azonosításával, a naprakész információknak köszönhetően pontosabban lesz tervezhető a kukásautók útvonala. A kísérleti program egy budai és két pesti kerületet – II., X., XV. – érint, 12 ezer fogyasztót kértek arra, hogy […]
kuka QR-kód