A SUSE nagy jövőt lát az ARM processzoros rendszerekben

arm-processzorRISC (reduced instruction set computer – csökkentett utasításkészletű számítógép) processzorokat az Advanced RISC Machines (ARM) fejlesztette ki. A csökkentett utasításkészlet miatt az ARM processzorok kevesebb tranzisztort igényelnek, így az integrált áramköröknek sem kell akkorának lenniük, mint más modellek esetén. A kis méretnek, illetve az alacsony energiaigénynek és egyszerű működésnek köszönhetően rendkívül széles körben alkalmazzák őket, például okostelefonokban, tabletekben, multimédiás lejátszókban és különféle viselhető eszközökben. Miniatürizált készülékekben, és számítógépekben is egyre elterjedtebbek, ami új távlatokat nyit meg rengeteg különféle területen.

A SUSE tavaly partnerprogramot hozott létre, amelynek segítségével a partnerei egy új, kifejezetten erre a célra kialakított SUSE Linux Enterprise Server-változattal tesztelhessék és fejleszthessék a 64 bites ARM processzorokhoz fejlesztett megoldásaikat. A közelmúltban pedig fontos elemmel bővült az openSUSE Build Service, amelynek köszönhetően a fejlesztők gyorsan és egyszerűen hozhatnak létre különböző disztribúciókon és platformokon telepíthető szoftvercsomagokat. Az Applied Micro hardveradományának és a SUSE együttműködésének köszönhetően most már natív környezet áll rendelkezésre a csomagok összeállításához a 64 bites ARM-alapú megoldások esetén is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az SAP Hungary frissítheti a NÚSZ SRM rendszereit

pén máj 6 , 2016
Nem meglepő módon az SAP Hungary Kft. nyerte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) tenderét, amelyet SAP SRM verzióemelés/2016 címmel írtak ki. A SAP SRM verzióemelés célja a NÚSZ három (fejlesztői, teszt, éles) SRM rendszerének naprakész, az elérhető legfrissebb stabil, EhP/verzió/SP szintre hozása és az ehhez szükséges SAP ABAP/fejlesztői, tanácsadói […]

Friss, ropogós