A Sprinter felvásárlásával lépne előre a SAMEDAY

eMAG - Extreme DigitalA Sprinter akvizíciója révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája hatvan százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével.

A régió kézbesítési infrastruktúrájának bővítésére irányuló átfogó stratégiájának részeként a SAMEDAY bejelentette a magyarországi Sprinter futárszolgálat felvásárlásának szándékát, amelyet jelenleg a hatóság vizsgál. Az akvizíció megvalósulását követően a SAMEDAY magyarországi otthonon kívüli átvételi (out-of-home) infrastruktúrája hatvan százalékkal bővülhet a Sprinter több mint 450 hazai átvételi pontjával, valamint a futárcég házhoz szállítási kapacitásai is az új tulajdonos működését erősítik majd.

A hazánkban jól ismert Sprinter expressz kézbesítő cég több mint 25 éve van jelen Magyarországon. A vállalathoz tartozik például az úttörőnek számító átvételi ponthálózat, a Pick Pack Pont brand és a több évtizedes múlttal rendelkező Sprinter futárszolgálat. Jelentős számú helyi és multinacionális webáruházat szolgál ki, továbbá határon átnyúló kiszállítási szolgáltatásokat is üzemeltet Romániában és más országokban egyaránt. A SAMEDAY out-of-home átvételipont-hálózata Magyarországon 2024 végére mintegy 2200 easybox csomagautomatából és hagyományos átvevőpontból áll majd össze, lefedve Magyarország összes nagyvárosát és régióját. A megnövelt logisztikai kapacitások várhatóan a következő hónapokban válnak elérhetővé a webáruházak számára.

Ambiciózus tervek

A Sprinter ügyfelei továbbra is igénybe vehetik a korábban megszokott szolgáltatásokat. Emellett új szolgáltatásokhoz és az e-kereskedelemhez jól alkalmazkodó technológiai infrastruktúrához is hozzáférhetnek majd az akvizíció megvalósulását követően. A Sprinter alkalmazottai és az alvállalkozói is folytathatják tevékenységüket, és a tranzakció lezárását követően a SAMEDAY ambiciózus fejlesztési terveit figyelembe véve további növekedési lehetőségekhez juthatnak. A vállalat felvásárlásával a több évtizedes, jelentős helyi piacismeret és szolgáltatási kultúra egyesül egy dinamikusan fejlődő, korszerű regionális CEP piaci technológiai és futárszolgáltatóval, így új, versenyképes választási lehetőség jön létre a magyar és multinacionális online kis- és nagykereskedelmi vállalkozások számára.

„Egy egységes, határok nélkül működő szállítási területet építünk ki, amely növeli a vásárlói élményt és csökkenti a szállítási költségeket a romániai, magyarországi és bulgáriai online áruházak számára. Ambiciózus tervünk, hogy idén elérjük a 8500 kézbesítési pontot a régióban, és a Sprinter infrastruktúrájának és szolgáltatási kapacitásának megszerzése egy fontos lépés ebbe az irányba. Tovább gyorsítjuk a terjeszkedést az easyboxok és a hagyományos átvételi pontok számának növelésével, valamint új shop-in-shop rendszerek bevezetésével. Ezek az intézkedések támogatni fogják az online kereskedelem további fejlődését a régióban” – nyilatkozta Lucian Baltaru, a SAMEDAY Group vezérigazgatója.

Az előző év azonos időszakához képest az elmúlt évben a SAMEDAY szerint 115 százalékkal növekedett a határokon átnyúló szállítási szolgáltatásokat igénybe vevő online boltok számában. A régióban az elmúlt évben összesen 95 millió csomagot kézbesített a SAMEDAY, amely az első olyan romániai cég, amely a határon átívelő kiszállítási tevékenységet indított, immár negyedik éve van jelen Magyarországon, és második éve Bulgáriában.

A SAMEDAY cégcsoport által 2024-re előirányzott teljes beruházás több mint 60 millió eurót tesz ki, amelyből 30 millió eurót a regionális otthonon kívüli átvevőhálózat bővítésére, a másik felét pedig technológiai fejlesztésekre, valamint a kapacitás és a feldolgozási és kézbesítési sebesség optimalizálására fordítanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ezekre a dolgokra nagyon figyelj, ha fülbevalót kap a gyerek!

vas ápr 28 , 2024
ShareTweetPinShareHogy mikor kerüljön kilyukasztásra egy kislány füle, egy eléggé megosztó téma a szülők körében: akadnak olyan, akik megvárják, amíg a kislányuk magától szeretne fülbevalót, mások viszont, mivel nem szeretnék, hogy a pici emlékezzen a fájdalmas élményre, így korán átesnek rajta. Amennyiben te az utóbbiak táborát erősíted, és a gyermeked már […]
chimeraekszer.hu

És még ez is...