A sorrend: Samsung, Apple, Huawei

Samsung-Apple-HuaweiA legtöbb okostelefont a harmadik negyedévben is a Samsung értékesítette, 84,5 milliót, 6,1 százalékkal többet az egy évvel korábbi 79,6 milliónál, ami az idén 23,8 százalékos piaci részesedésnek felelt meg a tavalyi 23,9 százalék után. Az értékesítési rangsorban második Apple 22,2 százalékkal több, 48,0 millió okostelefont adott el az idei harmadik negyedévben, piaci részesedését pedig 13,5 százalékra növelte 11,8 százalékról. Eladásait a legnagyobb mértékben a rangsorban harmadik Huawei növelte, 60,9 százalékkal 26,5 millióra. Piaci részesedése így az egy évvel korábbi 5,0 százalékról 7,5 százalékra emelkedett.

A negyedik helyen a Lenovo áll, amely a megvásárolt Motorolával együtt 18,8 millió készüléket értékesített, 11,1 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Piaci részesedése így 5,3 százalékra emelkedett 5,1 százalékról. A rangsor ötödik helyén szintén kínai gyártó, a Xiaomi áll 18,3 millió eladott készülékkel, ami 5,6 százalékos növekedéssel az 5,2 százalékos piaci részesedés megőrzéséhez volt elegendő. Az összes többi gyártónak csökkentek az együttes eladásai a harmadik negyedévben a piaci részesedésükkel együtt. Együtt 159,1 millió készüléket értékesítettek, 2,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban, piaci részesedésük pedig 44,8 százalékra csökkent 49 százalékról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Vodafone segít a hűségeseknek

pén okt 30 , 2015
Pénztárca kímélő alkalmazással bővült ki a Vodafone Wallet szolgáltatás, a díjmentesen letölthető Hűségkártya bővítménnyel ugyanis több mint 1500-féle hűségkártyát lehet elmenteni gyakorlatilag minden Androidos okostelefonon. A Vodafone Wallet és a Hűségkártya bővítmény minden 4.0 feletti Android verziót futtató okostelefonon működik – így a ma az ügyfeleknél lévő telefonok több mint […]
Vodafone

Friss, ropogós