A sorrend: Magyar Telekom, UPC, DIGI, Invitel

routerAz NMHH gyorsjelentése szerint júliusban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 784 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internet előfizetései júliusban 1057 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás esetében 418 ezer előfizetés volt a hónap végén. 2015. július végén az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú internet-előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,498 millió volt.

A szélessávú internet-hozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 36,2 százalék, második helyen a UPC, részesedése 21,8 százalék, a harmadik a sorban a DIGI 14,5 százalékos részesedéssel, negyedik helyen pedig az Invitel található 9,5 százalékkal. Ezen kívül több száz kisebb szolgáltató szolgáltat a piacon, amelyek piaci részesedése összesen 17,9 százalékot tesz ki.

Nőtt az internet-előfizetések száma
Az internet-előfizetések száma 13 százalékkal nőtt, így megközelítette a 7,7 milliót a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest — derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közzétett adatokból. Az adatforgalom idén 13 300 terabyte volt, 44 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A mobilinternet 17 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. A mobilinternetes adatforgalom 9,9 ezer terabyte volt, 38 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.