A sorrend: Magyar Telekom, UPC, DIGI, Invitel

routerAz NMHH gyorsjelentése szerint júliusban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 784 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internet előfizetései júliusban 1057 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás esetében 418 ezer előfizetés volt a hónap végén. 2015. július végén az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú internet-előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,498 millió volt.

A szélessávú internet-hozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 36,2 százalék, második helyen a UPC, részesedése 21,8 százalék, a harmadik a sorban a DIGI 14,5 százalékos részesedéssel, negyedik helyen pedig az Invitel található 9,5 százalékkal. Ezen kívül több száz kisebb szolgáltató szolgáltat a piacon, amelyek piaci részesedése összesen 17,9 százalékot tesz ki.

Nőtt az internet-előfizetések száma
Az internet-előfizetések száma 13 százalékkal nőtt, így megközelítette a 7,7 milliót a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest — derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közzétett adatokból. Az adatforgalom idén 13 300 terabyte volt, 44 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A mobilinternet 17 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. A mobilinternetes adatforgalom 9,9 ezer terabyte volt, 38 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hasít az ICT ágazat

ked szept 15 , 2015
A KSH jelentése szerint, az előzetes adatok alapján, a megfigyelt távközlési szolgáltatók (internet, kábeltelevízió, telefon) távközlési tevékenységéből származó 2015 második negyedévi nettó árbevétele 204,9 milliárd forint volt, folyó áron 0,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában elért 203,4 milliárd forintot. Az év második negyedévében az információ, kommunikáció (ICT) […]

És még ez is...