A sorrend: Magyar Telekom, Telenor, Vodafone

A szolgáltatók piaci részesedése nagyjából változatlan — derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilpiaci jelentéséből.

A mobiltelefon-szolgáltatás piacán a hívásforgalmat bonyolított sim-kártyák alapján 2015 vége és 2019 első féléve között folyamatosan a Magyar Telekom volt a piacvezető, részesedése 45 százalék körül alakult. A piaci sorrendben második Telenor részesedése ezalatt mintegy két és fél százalékponttal csökkent, míg a harmadik helyen álló Vodafone szolgáltatóé csaknem két százalékponttal nőtt. A további szolgáltatók részesedése valamivel több mint fél százalékponttal erősödött, de összességében 2019 első félévének végére sem érte el az egy százalékot.

A mobilinternet-szolgáltatás piacán az internetforgalmat bonyolított sim-kártyák száma alapján 2015 vége és 2019 első féléve között ugyancsak a Magyar Telekom volt a piacvezető szolgáltató, részesedése másfél százalékponttal erősödött és 2019 első félévének végén megközelítette a 45 százalékot. A második és harmadik helyen álló Telenor és Vodafone között hullámzóan alakult a verseny az elmúlt három és fél évben. Az idei második negyedévben a Telenor 27,1 százalékot, a Vodafone 26,7 százalékot tudhat magáénak. A további szolgáltatók együttes piaci részesedése a három és fél év alatt bár valamelyest nőtt, de 2019 első félévének végére sem érte el az 1,4 százalékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A gyártó szerint új fejezet a Samsung Galaxy Fold

csü dec 12 , 2019
A Samsung -saját bevallása szerint- a Galaxy Folddal új fejezetet nyitott a mobileszközök történetében. Az egyedi technológiára épülő kihajtható készülék december 15-től a készlet erejéig Magyarországon is elérhető lesz a felhasználók számára Kozmosz Fekete és Űrezüst színekben. (Várjuk a Beszarás Barna változatot! A -szerk- rosszíndulatú megj.). A Galaxy Fold összecsukott […]

Friss, ropogós