A SmugMug felvásárolja a Flickr-t

Egyesül két fotómegosztó szolgáltató: a SmugMug megvásárolja a Flickr-t a Verizon digitális média leányvállalatától. A SmugMug vezérigazgatója, Don MacAskill, azt várja az üzlettől, hogy sikerülni fog feléleszteni Flickr-t, amelyre az újabb fotómegosztó oldalak az elmúlt években némi árnyékot vetettek. A SmugMug nyilvánosságra hozott terveei szerint a Flickr továbbra is külön webhelyként fog működni, a felhasználói fiókok vagy fotók összevonása nélkül. A technológia, a site infrastruktúrája terén lesz beolvadás, de a fotók maguk maradnak a Flickr-en.

A Flickr-t 2004-ben alapították és egy évvel később a Yahoo-nak adták el. A Yahoo-t viszont a Verizon szerezte meg, amely az AOL-lal együtt hozott létre egy új leányvállalatot, az Oath-ot. Ez utóbbi úgy tűnik profiltisztításba kezdett: az elmúlt néhány hónapban, eladott az AOL és a Yahoo által birtokolt site-ok közül néhányat (beleértve a Moviefone-t és Polyvore-t), most pedig sor került a Flickr értékesítése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

E-ticket: vége lehet a csalásoknak

hét ápr 23 , 2018
Sokan még mindig a közösségi médián keresztül próbálnak túladni a feleslegessé váló tikettjeiken, azonban ez az ellenőrizetlen módszer visszaélésekre ad lehetőséget (lásd keretes). A TIXA online jegyáruház és a Tickething netes jegypiactér együttműködése ezen az anomálián próbál segíteni. A TIXA és a Tickething a visszaélések kiküszöbölése és a biztonságos jegy-újraértékesítés […]