A Samsung összefogást sürget

BKYoon-SamsungA Samsung Electronics elnök-vezérigazgatója, BK Yoon, nyílt megoldások alkalmazására és iparágakon átívelő együttműködésre szólította fel a cégeket a tárgyak internetében (Internet of Things – IoT) rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében a világ egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai szakkiállításán, a Consumer Electronics Show-n (CES) tartott nyitóelőadásában. „A tárgyak internetében megvan az a potenciál, hogy alapjaiban átalakítsa társadalmunkat, gazdaságunkat és mindennapi életünket” – mondta Yoon, aki kiemelte, hogy az „IoT-megoldásoknak az emberekre kell koncentrálnia, mivel a tárgyak internete a valóságban nem a tárgyakról, hanem az azokat használó emberekről szól, hiszen minden ember a saját technológiai univerzumának a középpontja.”

Yoon bejelentette a Samsung IoT-vel kapcsolatos terveit is: 2017-re az összes Samsung televízió, öt éven belül pedig az összes Samsung készülék IoT-kompatibilis lesz, tovább gyorsítva ezzel a technológia elterjedését. A Samsung jelenleg egy olyan szenzort fejleszt, amely a létező legapróbb mozdulatokat is érzékelni tudja. Emellett a vállalat számos csipen is dolgozik, például az ePOP-on (embedded Package On Package), illetve az úgynevezett Bio-Processzoron, amelyek kellően kis méretűek és energiatakarékosak ahhoz, hogy számtalan viselhető kütyübe és mobileszközbe beépíthetők legyenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megkönyörült a bíró a hamvasképű csalókon

sze jan 7 , 2015
A Korponai járásból két erdőbádonyi fiatal csibész, egy 17 és egy 19 éves hirdetést adott fel az interneten, hogy eladnának egy Samsung Galaxy mobiltelefont 280 euróért. Érdeklődőt is találtak egy bellusi (a puhói járási Belušából) vásárló személyében, aki utánvétellel vásárolta meg a készüléket. A naiv vevőt a postai csomag kibontása […]
bilincs