A robotmotoros a versenypályára készül

Motobot-YamahaA Yamaha Motor bejelentette, hogy a humanoid, motorozni képes robotjának – MOTOBOT– fejlesztése a második szakaszba lépett, és az SRI Internationallal (a továbbiakban SRI) közös fejlesztésről szóló jelenlegi együttműködése folytatódik. A MOTOBOT humanoid robot már első bemutatkozásakor képes volt utcai használatra szánt motorkerékpárt vezetni. A fejlesztők célja, hogy 2017-re motoros pályán elérjék a 200 km/órás sebességet.

Az első fejlesztési szakasz sikerére alapozva a második szakaszban versenypályán is tesztelik a robotot. Ezt a kifinomult technológiát a jövőben a fentebb részletezett nagyszabású projekten túl a fejlett technológiákban és a motorozást támogató rendszerekben is elérhetővé kívánják tenni, valamint akár más új üzleti fejlesztésekben is felhasználnák azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az AppleTV platformra is elérhető az ITT/OTT TV app

ked jan 12 , 2016
Az Apple legújabb eszközére, az Apple TV-re is elérhető a hazai fejlesztésű, mobileszközön és asztali számítógépen is használható ITT/OTT TV alkalmazás, amellyel a felhasználók az interneten keresztül válogathatnak kedvenc televíziós tartalmaikból. Az ITT/OTT TV az interneten keresztül igénybe vehető (OTT – Over-The-Top) kötetlen lineáris TV szolgáltatás — írja a dtvnews.hu. […]

Friss, ropogós