A Richter támogatja a természettudományok oktatását

Richter GedeonA Richter Gedeon Nyrt. Centenáriumi Alapítványa százmillió forint támogatást nyújt közoktatási intézmények részére a természettudományok oktatásához szükséges eszközállomány és technikai feltételek fejlesztésére.

A gyógyszeripari vállalat közleménye szerint az alapítvány 2023 decemberében először tette közzé felhívását a 100 millió forintos keretösszegre, amelyre a célintézmények maximum 10 millió forint értékben nyújthattak be olyan kérelmet, amelyek kifejezetten természettudományos oktatási infrastrukturális lehetőségek biztosítását, beszerzését, illetve ezek fejlesztését célozzák meg.

Richter Gedeon, a kalmopyrin atyja: a nyilasok 1944. december 30-án elfogták, és a Dunába lőtték.A felhívásra több száz érvényes kérelem érkezett, melyek közül az alapítvány kuratóriuma 35 intézményt választott ki, Budapesten 6-ot, valamint minden megyéből legalább egy intézményt. A megítélt támogatási összeg 49 százaléka gimnáziumokhoz, 15 százaléka általános iskolákhoz, 11 százaléka technikumokhoz kerül, 25 százaléka pedig többcélú intézmények kérelmének támogatását szolgálja majd. A kuratórium szem előtt tartotta, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó intézmények mellett országszerte a hátrányosabb helyzetben működő iskolákat is támogassa.

Pozitív elbírálásban részesített a kuratórium olyan igényeket, amelyek például természettudományos tantermek korszerűsítésére, elszívófülke-javításra, vákuumszivattyúk, analitikai mérlegek vásárlására irányultak. A magas színvonalú természettudományos képzés elősegítése évtizedek óta központi szerepet tölt be a Richter támogatási tevékenységében, számtalan különböző formában járulva hozzá a terület fejlődéséhez. Ezt a célt erősíti ez az új támogatás is. A Richter a lehetőségeihez mérten a jövőben is tervez hasonló, iskolákat támogató felhívásokat közzétenni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar kriptonyomozók dolgoznak az FBI-nak IS

sze jún 26 , 2024
A legmagasabb nemzetközi vizsgákkal, és a világ egyik legismertebb analitikai programjával ered a kriptocsalók nyomába egy hazai elemző csapat. A pár hónapja indult vállalkozás hírneve máris meghaladta az országhatárokat: dolgoztak már Nevada állam legismertebb ügyvédi irodájának és az FBI-nak is. Évente 43 ezer bejelentett kripto csalás Tavaly mintegy 53 százalékot […]
R Kiss Sándor, Fairlight Services

És még ez is...