A részvétel is fontos: magyar startupok a tel-avivi innovációs fesztiválon

innovacioKonkrét eredmény nélkül vett részt több magyar startup is a tel-avivi DLD innovációs fesztiválon, ahol azért számos potenciális befektetővel és üzleti partnerrel ismerkedhettek meg a Szilícium-völgy utáni legnagyobb startup-központban. Az egyik magyar résztvevő, az automata fotóválogatót fejlesztő Picturesque képviselője az MTI-nek elmondta, csaknem hatszázezer dolláros indulótőkével kezdett a startup, és céljuk egy következő körös befektetés elérése, stratégiai partnerség kialakítása. A fejlesztés főleg a profi fotósok munkáját könnyítheti meg azzal, hogy tanuló algoritmussal, előre megadott szempontok alapján kiválogatja a fotókat – magyarázta.

Az okostelefonnal és akciókamerával is működő távirányítású kamerastabilizátort fejlesztő Sybrillo képviselője elmondta, két éve indult a cég, közösségi finanszírozással 150 ezer eurót sikerült összegyűjteni, már több száz terméket értékesítettek. Elsősorban extrém sportolóknak, utazóknak, hobbivideók készítőinek fejlesztették az eszközt, de számos új felhasználási területet azonosítottak az indulás óta – fejtette ki. Az innovatív pénzügyi szolgáltatást fejlesztő Shinrai nevű csapat képviselője elmondta, a digitális valuta, a Bitcoin elterjesztésén dolgoznak azzal, hogy egyebek mellett lehetővé teszik az utalást, és az automatán keresztüli tranzakciókat. A vállalkozás kezdőtőkéje mintegy százezer euró volt, az indulás óta 1,5 milliárd eurós forgalmat értek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Central online portfóliójába fektetett az RTL

hét okt 3 , 2016
Harminc százalék részesedést szerzett a Central Médiacsoport online portfóliójában az RTL magyarországi cége, az M-RTL Zrt. — jelentette be a két társaság vezetője a siófoki Internet Hungary konferencián. Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója azt hangsúlyozta: egy lépéssel hoznak be „talán több mint tíz éves lemaradást”, jelezve, hogy társaságuk is […]
Tévénézés, televízió

És még ez is...