A rémisztő jövő: az ember szenzorrá válik

TolmacskesztyuOktóber elején Győrben tartotta éves konferenciáját és szakkiállítását az Okos Jövő Innovációs Klaszter. Az IBM szakértője, Prikk János szerint új ipari forradalomban élünk, amelyben az emberek is szenzorokká válnak okos eszközeiken keresztül, amely nagyban segítheti az okos városok fejlődését. A szakember szerint fontos a szinergiák felismerése és kihasználása – például egy intelligens forgalomirányító rendszernek köszönhetően megszűnnek a dugók és gyorsabb lehet a vészhelyzeti reakció.

Kardos Eszter, az IP Systems termékmenedzsere az okos mérésről tartott előadást, amely az elosztóknál pontosabb méréseket és optimalizálást, a kereskedőknél extra profitot, míg a fogyasztóknál személyre-szabhatóságot és ellenőrizhetőséget eredményez. A Cisco képviseletében Fulajtár József az okos városok kommunikációs architektúráját mutatta be a vállalat megoldásainak segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Összefog a Xerox és a Mitsubishi

vas okt 18 , 2015
ShareTweetPinShareOktóber elején szándéknyilatkozatot írt alá a Xerox és a Mitsubishi Heavy Industries arról, hogy a két cég közösen dolgozik új, intelligens, a szállítmányozást segítő megoldások kifejlesztésén. Az együttműködés középpontjában az elektronikus díjfizetés, az autópálya forgalmi felügyelet, a telematika és az intelligens városi parkolás áll. Utóbbi terén a Xerox már ért […]

És még ez is...