A Redmenta lett az első

Amanda NelsonA Vodafone Magyarország Alapítvány kihirdette a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyerteseit. 2021-ben közel 120 pályamunka érkezett be, melyek közül összesen 9-et díjaztak: 8-at a három, korunk kihívásaira reflektáló kategória – Digitális Egészségügy, Digitális Oktatás, Bolygónk és Fenntarthatóság – valamelyikében, emellett pedig egy Dolgozói Különdíjat is kiosztottak. „Új szlogenünk és egyben működésünket meghatározó szellemiségünk, a Together we can a ’mi’-re, az ’együtt’-re helyezi a hangsúlyt, arra, hogy az emberi ambíció és a technológia együtt óriási dolgokra képes. A Vodafone Alapítvány által életre hívott Vodafone Digitális Díjban már évek óta visszaköszön ez a mentalitás: mind általánosságban az Alapítvány tevékenysége, mind a Vodafone Digitális Díj a digitális társadalom létrejöttét, az esélyegyenlőséget szolgálják, mindezt úgy, hogy ne terheljék, sokkal inkább szolgálják bolygónkat, környezetünket. A Vodafone Digitális Díjnak köszönhetően évek óta csodálattal figyeljük, hogy az emberi elme milyen fantasztikus innovációkat képes megálmodni és létrehozni a digitalizáció segítségével, melyek képesek jobbá tenni a társadalom vagy az egyén életét” – mondta el Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. A Digitális Oktatás kategóriában olyan pályázatokat várt az alapítvány, amelyek a technológia segítségével könnyebbé és hatékonyabbá teszik az oktatást a diákok, pedagógusok és adott esetben a szülők számára.

Digitális Oktatás kategória díjazottak
1. helyezett: Redmenta Nonprofit Kft. – Digitális, önmagát javító feladatlap készítő
A Redmenta egy már meglévő webes felület, melynek célja, hogy a pedagógusok digitálisan, személyre szabott feladatlapokat készíthessenek a diákok fejlesztése céljából. Az önmagát javító feladatlappal rengeteg időt spórolnak meg a tanárok, így több lehetőségük nyílik a diákok egyéni képességeinek fejlesztésére.

2. helyezett: Mongu Applikáció Kft. – Online biztonságra tanító alkalmazás
A Mongu app célja a 9-13 éves korosztály online biztonságra való oktatása. Az alkalmazás egy nagyon aktuális témát feszeget, mindezt úgy, hogy élményközpontú és játékosított anyagokra épül.

3. helyezett: SignAll Technologies Zrt. – Magyar jelnyelv tanító mobilalkalmazás
A mesterséges intelligencia és képfeldolgozó algoritmusokkal támogatott SignAll jelnyelv tanító alkalmazás már működik az USA-ban és Kanadában, a pályázók célja az app magyar jelnyelven ingyenesen elérhető változatának elkészítése. Mindez itthon is segíthetné a jelnyelv népszerűsítését, az alkalmazásba tett tájékoztató videók pedig a siket kultúra megismertetésében támogatná a felhasználókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Svájci Posta többségi tulajdont szerzett a Tresoritban

pén júl 9 , 2021
ShareTweetPinShareTöbbségi tulajdont szerzett a Svájci Posta kommunikációs szolgáltatásokért felelős üzletága a magyar alapítású titkosított, felhőalapú fájlmegosztó és kollaborációs szolgáltatást kínáló Luxenburgban bejegyzett ám svájci székhelyű, Tresoritban. A közlemény szerint a Tresorit alapítói lettek a cég kisebbségi tulajdonosai, mivel a korábbi pénzügyi és magánbefektetők eladták részesedésüket. A 2011-ben alapított Tresorit 2012-ben […]
svájci posta

És még ez is...