A programozók dilemmája: menni, vagy nem menni

elemzes„Amerikában még mindig többet fizetnek a fejlesztőknek, mint Magyarországon, azonban sokkal jobb a helyzet, mint öt-tíz évvel ezelőtt. Világot látni, tapasztalni persze még mindig kiváló lehetőségeket kínál, így csábító a külföldi munkavégzés, de az itthoni it-szektorban működő cégek is kiemelkedő bérezést, juttatásokat és szakmai fejlődést nyújtanak az alkalmazottaik számára” – állítja Botos Ágnes toborzási specialista, a Violet Consulting Kft. ügyvezetője.

A szakember arra figyelmeztet, hogy nagyon fontos, hogy jók legyünk a szakterületünkön és több programozási nyelvhez is értsünk. Triviálisan hangzik, de a kiemelkedő fejlesztők akár harminc-negyven százalékkal magasabb bérezést is kaphatnak az átlagos tudású társaikhoz képest. Valóban sokat számít a szaktudás, és az sem árt, ha szeretjük amit csinálunk, hiszen megfelelő motiváció nélkül nehéz folyamatosan szinten tartani az újdonságokkal kapcsolatos ismereteinket, márpedig ez az it-világában elengedhetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az olcsób pénztárgépek is a felhőbe költözhetnek

ked jún 23 , 2015
A magyar gyártású CashCube pénztárgép család gyártója új innovációval lépett a piacra: a felhőben dolgozó pénztárgépekkel. Az újítással a tulajdonos minden üzlet, minden kezelőjét ellenőrizni tudja, az üzletmenetet akár nyaralás közben is követheti, vagy menedzselheti üzleteit, szolgáltatásait, okos telefonjáról, tábla számítógépéről. Az újdonság abban rejlik, hogy ezeket a funkciókat eddig […]

Friss, ropogós